• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JS Deobfuscator

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
208 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2017 w JavaScript przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)
Witam,

Pisałem sobie skrypt w JS. I stwierdziłem, że lepiej będzie jak użyje obfuscatora aby zabezpieczyć mój skrypt.

Problem polega na tym, że zgubiłem oryginał i został mi tylko ten "zaszyfrowany", a muszę przerobić parę linijek kodu... I moje pytanie do was. Czy są jakieś narzędzia które są w stanie odwrócić ten proces?

Strona, z której korzystałem do "obfuscacji" :D

https://javascriptobfuscator.com/Javascript-Obfuscator.aspx

pozdrawiam!

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 14 marca 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
kod jest jawny tak czy tak, wszelkie algorytmy maskujące kod są odwracalne - jedne łatwo inne nieco ciężej, ale są
komentarz 14 marca 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)
Wiem,

I dlatego pytam jak odwrócić ten proces..
komentarz 14 marca 2017 przez arek01996 Stary wyjadacz (12,100 p.)
Każdy program nie uwzględnia tekstu i nazwy zmiennych i zostają mi nazwy w postaci:

_0xe68dx4c
komentarz 14 marca 2017 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
to tylko nazwy zmiennych, nie przeszkadzają w badaniu kodu

Nie znaleziono podobnych pytań

92,973 zapytań

141,937 odpowiedzi

321,175 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...