• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

javascript odświeżanie diva

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,948 wizyt
pytanie zadane 12 marca 2017 w JavaScript przez prymex Obywatel (1,250 p.)

Witam mam na swojej stronie czas ale chciałbym żeby on się co sekundę odświeżał tylko że to jest połączone z php , udało mi się sklepać takie coś  (ale nie działa):
 

function odliczanie(){
var siema = $roznica

document.getElementById("dokonca").innerHTML = siema;

setTimeout("odliczanie()", 1000);
}

$roznica to zmienna z php 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 12 marca 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
edycja 12 marca 2017 przez ShiroUmizake
A co zawiera roznica? Po drugie skad ten biedny przegladarka ma wiedziec co chce server. Przeciez request zostal wykonany i http dostarczony(zobacz co zawiera naglowek php). Poczytaj o ajax , a potem o fetch i promise oraz json(budowa,stringify,text itd) orax xml (budowa, send,open,poruszanie sie po xmldom)

Ps:nie mieszaj php z js. Rob to tylko w skrajnych przypafkach.
komentarz 12 marca 2017 przez prymex Obywatel (1,250 p.)
to jest przypisana zmienna do funkcji z czasem który jest w divie dokonca
0 głosów
odpowiedź 12 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Nie możesz sobie wziąć zmiennej PHP i przypisać ją do zmiennej w JS, użyj Ajaksa
komentarz 12 marca 2017 przez prymex Obywatel (1,250 p.)
A żeby się sam div odświeżał np. co sekundę odświeża się div o id dokonca
komentarz 12 marca 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
function odliczanie(){
  document.getElementById("dokonca").innerHTML = '1';
 
  setTimeout(odliczanie, 1000);
}
// wywołanie funkcji
odliczanie();

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 255 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 866 wizyt
pytanie zadane 26 października 2017 w JavaScript przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
+1 głos
0 odpowiedzi 247 wizyt
pytanie zadane 18 września 2016 w JavaScript przez MaciekM Użytkownik (990 p.)

92,537 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...