Mnie też interesuje robotyka i sztuczna inteligencja ale zajmue się tym po godzinach ponieważ to lubię a że lubię robić to co mnie interesuje to mam w dupie czy coś z tego wyjdzie czy nie. Mógłbym pracować na taśmie w fabryce i niczego by to nie zmieniło bo tak na prawdę co za różnica czy będziesz po "robocie" chlał wódę przed telewizorem, grał w gry czy robił to co lubisz i tak w końcu skończysz jak wszyscy przed tobą więc co masz do stracenia? Wiek nie ma kompletnie żadnego znaczenia, jest start i meta i to wszystko. Jeśli robisz coś dla pieniędzy to skończysz z niczym w glebie, jak robisz coś z pasji to pieniądze przyjdą same i będą tylko dodatkiem ale i tak skończysz bez niczego w glebie. Jesteś na I roku studiów to tak jakbyś dopiero co się urodził, Twoje życie dopiero się zaczęło. Ucz się, zacznij jakiś projekt, wstaw go na githuba i rozwijaj, zawieraj znajomości a być może w przyszłości (bo nie wszystko dzieje się od razu) skończysz w zespole rozwijającym coś nowatorskiego tym bardziej, że robotyka i AI to przyszlość naszej cywilizacji ale przede wszystkim przestań się nad sobą użalać i weź się w garść. Powodzenia.