Założyłem githuba:
https://github.com/szerwi/Arduino
Poniżej opis do każdego projektu :)
Termometr z tworzeniem lokalnej strony domowej. Historia 3 ostatnich pomiarów, maksymalne i minimalne odczyty, diody sygnalizujący spadek/wzrost temperatury i inne dodatki. Dodam, że zacząłem go tworzyć kilka dni po otrzymaniu pierwszego Arduino i robiłem przez kilka kolejnych dni :)
Zamek szyfrowy z możliwością ustawiania nowego hasła, otwieraniem poprzez bluetooth oraz czytnik RFID. Projekt został porzucony, ma parę błędów.
Termometr do monitorowania pracy pieca oblicza średnią temperatury, 2 średnie w przedziałach temperatur, maksymalny i minimalny odczyt oraz ilość przekroczeń 55*C.
Samochód sterowany poprzez bluetooth oraz tryb jazdy autonomicznej. Czujnik odległości zatrzymuję pojazd w bezpiecznej odległości w obu trybach, lecz w trybie autonomicznym także wycofuje i skręca. Kilka diod sygnalizujących tryby jazdy oraz stan czujnika odległości. W aplikacji jest możliwość ustawienia prędkości maksymalnej dla obu trybów oraz różnicy w prędkości między silnikami, które nie chodzą identycznie i pojazd lekko skręca. Projekt ciągle jest rozwijany. Aplikacja na telefon napisana w APP INVENTOR 2.
I z tych większych projektów na Arduino to tyle. Mam jeszcze kilka aplikacji okienkowych C++ tworzonych w Qt lub C++ Builder 6, lecz tworzone były z poradników i parę elementów dodawanych było z mojej wiedzy :)
I czy ten github jest dobrze zorganizowany? Coś pozmieniać? :)