• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nowości w HTML5 [propozycja na poradnik]

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
317 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2017 w Offtop przez Kamil Słapek Początkujący (260 p.)
Cześć,

Zauważyłem, że na pl YT nie ma żadnego przyjaznego filmiku odnoście różnic/nowości w html5. Wiem, że są dokumentacje i artykuły na ten temat, ale takie zestawienie video w stylu Mirosława było by o wiele przyjemniejsze. Od razu zaznaczam, że nie prozę o filmik ponieważ jestem zbyt leniwy, aby poszukać w google :P bo już trochę wgłębiłem się w temat, po prostu zauważyłem ciekawy temat na film.

Co o tym myślicie?
komentarz 8 marca 2017 przez Chess Szeryf (76,730 p.)
4
komentarz 8 marca 2017 przez Comandeer Guru (607,060 p.)
@Chess to żart? Przecież ten dokument nie jest aktualizowany od 5 lat i zawiera rzeczy, które wypadły 4 lata temu…

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 marca 2017 przez szmq Pasjonat (22,770 p.)

Co do filmów, to jak kto woli, ale myślę że przeczytanie krótkiego artykuły z podziałem na sekcje jest bardziej przyjazne w tego typu rzeczach. Szukasz nowych ficzerów, a nie szczegółowego objaśnienia danego zagadnienia. Sam czasem lubię zapytać o pewne rzeczy, ale myślę że są trochę trudniejsze niż wygooglowanie pewnej frazy i przeczytanie krótkiego opisu. Na dłuższą metę tak nie pociągniesz. 

Przykładowy "fajny" artykuł. 
https://code.tutsplus.com/tutorials/28-html5-features-tips-and-techniques-you-must-know--net-13520

Podobne pytania

+8 głosów
2 odpowiedzi 369 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 199 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez Kamil Czech Dyskutant (7,700 p.)
+30 głosów
8 odpowiedzi 2,216 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2016 w Sprawy forum przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...