Jak wiadomo, hackingu nie da nauczyć się w kilka dni, tygodni, miesięcy. Do tego trzeba mieć szeroką wiedzę z zakresu wielu dziedzin informatyki. Poszczególne książki tej firmy pokazują wiele przykładów ataków od różnej "strony"
Na przykład wspomniana przez Ciebie książka "Rootkity. Niewidzialny sabotaż elektroniczny" pokazuje działanie systemu operacyjnego, rejestry, procesy, działanie wirusów, antywirusów, firewalla. Jest nawet króciutki poradnik Assemblera.
Książka "Ataki na strony internetowe", tak jak nazwa wskazuje, daje możliwość zobaczenia przykładów takich ataków wykorzystując różne błędy. Wszystkie książki mają wiele, rzetelnie wytłumaczonych przykładów.
Kupując te książki trzeba mieć choć odrobinę orientacji oraz podstaw w danej tematyce. Ja gdy kupowałem książkę, miałem praktycznie zerową wiedzę, przez co mnie odrzuciły, ale potem wróciłem do nich i od razu większość rzeczy zaczęła być zrozumiała. Dlatego myślę, że mogę polecić tę firmę oraz ich książki 
P.S. Jeśli zamówiona książka nie przyjdzie Ci w ciągu 1-2 tygodni, od razu do nich zadzwoń, bo często mają takie problemy