• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jakie studia wybrać, by potem znaleźć pracę w game devie?

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
880 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez huncwot Obywatel (1,110 p.)

Witam!

Jestem w klasie maturalnej i staję właśnie przed trudnym wyborem uczelni i kierunku studiów. Jako, że od dawna interesuję się grami, a od ok. 2 lat sam je piszę (przykładowe prace na huncwot.pl wybór padł oczywiście na informatykę. I tu zaczyna się mój problem. Praca w game devie marzy mi się już od dawna (chciałbym zostać programistą w firmie pokroju Techlandu czy CD Project Red), a wiem, że bez kilku lat stażu i dobrych studiów nic z tego nie będzie. Dlatego też chciałbym znaleźć pracę/staż w mniejszej firmie już na początku studiów. Ponadto nie wiem na jaką uczelnie iść (patrzyłem raczej na politechniki), ponieważ niektóre oferują specjalizacje związaną z grami video (politechnika Łódzka o ile się nie mylę), a niektóre nie.

Czy specjalizacja ma duże znaczenie? Jaką uczelnie i kierunek wybrać, by mieć największe szanse na pracę w game devie? Czy mam szanse na staż/ pracę już na początku studiów, a jeśli tak to gdzie jej szukać?

Z góry dziękuję za rady.

Filip Mączko

2
komentarz 1 marca 2017 przez morele123 Gaduła (4,790 p.)
Napisz do supportu CD Project RED i się spytaj :D

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 marca 2017 przez J0ker Pasjonat (15,400 p.)
Mój przyjaciel studiuje właśnie na P Łódzkiej i jest zadowolony. Co prawda dopiero 1. rok i żadnych gier jeszcze nie robił ale jest zadowolony. Z tego co go pytałem to zdają sobie sprawę z wagi nauczania także matematyki na informatyce (ja studiuję matematykę na UW i jeszcze na dzień dzisiejszy nie miałem całek, on już miał chyba w styczniu).

To tyle co mogę napisać, nie dam ci odpowiedzi pełnej na pytanie.
komentarz 1 marca 2017 przez morele123 Gaduła (4,790 p.)
To, że ty nie masz całek a on ma to wynika z tego, że to co mają matematycy mają również informatycy, z jednym wyjątkiem. A mianowicie oni robią to ogólnikowo i dużo szybciej niż wy. Wy macie na to 3 lata, a oni 1 rok.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 131 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2020 w Python przez bbbbbbbb Użytkownik (950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 687 wizyt
+1 głos
9 odpowiedzi 3,335 wizyt

93,182 zapytań

142,196 odpowiedzi

322,002 komentarzy

62,513 pasjonatów

Advent of Code 2024

Top 15 użytkowników

1. 2127p. - dia-Chann
  2. 2092p. - Łukasz Piwowar
  3. 2079p. - Łukasz Eckert
  4. 2037p. - Tomasz Bielak
  5. 2006p. - rucin93
  6. 2005p. - Łukasz Siedlecki
  7. 1964p. - CC PL
  8. 1785p. - Michal Drewniak
  9. 1744p. - rafalszastok
  10. 1724p. - Adrian Wieprzkowicz
  11. 1684p. - Mikbac
  12. 1624p. - Anonim 3619784
  13. 1520p. - Marcin Putra
  14. 1480p. - ssynowiec
  15. 1365p. - Dawid128
Szczegóły i pełne wyniki

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...