• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Gotowce vs pisanie samemu

0 głosów
485 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2017 w HTML i CSS przez Boby Obywatel (1,110 p.)

Witam wszystkich.

Mam do zrobienia jedną stronę internetową dla znajomego. Problem polega na tym że całkowicie nie mam poczucia smaku jeśli chodzi o dopieranie kolorów czy samo rozmieszczenie bloków na stronie. Pomyślałem więc że dobrym pomysłem byłoby użycie jednego z kreatorów stron WWW, i tutaj pojawia się moje pytanie. 

Czy warto męczyć się i samemu zbudować całą stronę która będzie składać się z minimum 30 podstron?
Swoje umiejętności w tworzeniu stron oceniam na gorsze niż średnie, warto też wspomnieć że dostane za to 100zł więc mogę jakiś % poświęcić na wykupienie subskrybcji do jakiegoś kreatora który będę mógł jeszcze później wykorzystać. Z wcześniej wspomnianych kreatorów znalazłem Webwave , ktoś już miał wcześniej jakieś przygody z takim kreatorem ?

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 27 lutego 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
wybrane 27 lutego 2017 przez Boby

Najlepsza
Nie bierz się za coś o czym nie masz pojęcia..

a jak już tak bardzo chcesz to ściąg darmowy theme bootstrapa, przerób go i tyle.
komentarz 27 lutego 2017 przez Boby Obywatel (1,110 p.)
ooo to jest chyba odpowiedź na moje pytanie. Jak okazuje się najprostsze rozwiązania są najlepsze :) Totalnie zapomniałem o tym !
0 głosów
odpowiedź 27 lutego 2017 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Według mnie jeśli Ciebie nie kręci robienie stron i nie chcesz się "uczyć poczucia smaku" to nie marnuj kasy na kreator z którego pewnie skorzystasz tylko raz aby zrobić zamówioną stronę. Podleć to komuś a kasę którą przeznaczył byś na kreator pójdzie na wynagrodzenie "programisty" a Ty wyjdziesz i tak na swoje a dodatkowo zaoszczędzisz czas.
komentarz 27 lutego 2017 przez Boby Obywatel (1,110 p.)
No właśnie tutaj pojawia się problem jeśli chodzi o zlecenie wykonania. Pewnie każdy freelancer miał problem z powracającymi zamówieniami "a bo stopka za mała, a bo logo za duże". Chciałbym więc całość ograniczyć do swojej osoby, aby w razie jakiś humorków znajomego mógł szybko zareagować. Opcja jaka interesowałaby mnie w wymienionym kreatorze (webwave) kosztuje raptem 25zł. Raczej mało kto zrobiłby mi stronę za 25zł bez opierania sie o gotowe oklepane szablony lub używania wcześniej wspomnianego kreatora.
komentarz 27 lutego 2017 przez Miki Bywalec (2,480 p.)
Osobiście nie przepadam ze kreatorami bo śmiecą w kodzie ale mniejsza z tym. Ja bym podszedł do tego zagadnienia w inny sposób a mianowicie czy dany kod będziesz w stanie sam poprawić po "wygaśnięciu kreatora". Może się okazać, że koledze po miesiącu coś się "odwidzi" i będzie chciał wprowadzenia nowej szaty graficznej a kreator już wygaśnie i co w takiej sytuacji? Ogarniesz to sam czy wydasz kolejne 25zł aby odpalić kreatorek

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 493 wizyt
pytanie zadane 24 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Klaudiaaa Początkujący (390 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 644 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2019 w JavaScript przez Byczek_ Bywalec (2,570 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 3,062 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez fleggy Nowicjusz (120 p.)

93,740 zapytań

142,675 odpowiedzi

323,294 komentarzy

63,319 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...