• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przeglądanie folderów

0 głosów
67 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2017 w C i C++ przez Hacper Gaduła (4,420 p.)

Witam,

Mam na celu stworzenie programu, który przeszukując jeden folder będzie zbierał dane ze wszystkich plików *.txt i zapisywał do innego, np. plik test.txt:

TEST

to mój plik:

-------
Plik: test.txt;
-------
TEST
--------
-------
i tak kolejne...

Chciałbym aby mój program również jeśli napotka folder, to wejdzie do niego i będzie robił to samo co ww.

Podstawy plików w c++ znam. Chodzi mi o jakiś poradnik/porady/komendy.

Z góry dzięki ;).

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2017 przez koczurekk Gaduła (3,440 p.)

Boost.filesystem. Przeiteruj po wszystkich plikach w katalogu, przy każdym w zależności od tego czym jest inaczej zareaguj:

  1. Jeśli to katalog – otwórz i przeszukaj (ogólnie rekurencja może ci się tu przydać);
  2. Jeśli to plik z rozszerzeniem .txt – otwórz i skopiuj zawartość gdzie tam chcesz;
  3. Coś innego – pomiń.

I tak w sumie to tyle.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 80 wizyt
pytanie zadane 23 lutego 2018 w PHP, Symfony, Zend przez Bakr Mądrala (6,530 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 242 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2017 w Java przez Jakub Norek Użytkownik (560 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 143 wizyt
Porady nie od parady
Zadając pytanie postaraj się o szczegółowe opisanie problemu oraz udostępnienie wszystkich istotnych informacji (kody źródłowe, zrzuty ekranu itp.).Opisanie problemu

62,291 zapytań

108,414 odpowiedzi

226,329 komentarzy

34,965 pasjonatów

Przeglądających: 242
Pasjonatów: 13 Gości: 229

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...