• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak za pomocą JavaScript napisać bota

Object Storage Arubacloud
0 głosów
4,408 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2017 w JavaScript przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Witam

 

Zastanawia mnie to jak napisać bota do gry przegladarkowej w JavaScript, trzeba napisać w c++ program wywołujący funkcję JavaScript czy da się w przeglądarce coś takiego zrobić?.
komentarz 26 lutego 2017 przez Michał Gibas Pasjonat (19,610 p.)
O jakiego bota dokładnie ci chodzi?  Co miałby robić?
komentarz 26 lutego 2017 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Mam grę w której atakuje wioskę co 1h, chciałbym napisać bota żeby sam klikał na przycisk wyślij wojsko co 1h

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2017 przez niezalogowany
wybrane 26 lutego 2017 przez `Krzychuu
 
Najlepsza

To banał, musisz dostać ID tego przycisku za pomocą inspektora i ustawić klikanie go co 3600000ms, chyba jest do tego metoda click()
Coś takiego mniej więcej:
 

var wyslijWojskoButton = getElementById("ID tego przycisku");
setInterval(function(){wyslijWojskoButton.click();}, 3600000);
//Coś takiego mniej więcej
//I wklejasz to w konsolę przeglądarki

 

komentarz 26 lutego 2017 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Właśnie chce sam napisać, dzięki za pomoc :)
komentarz 26 lutego 2017 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Mam jeszcze jedno pytanie, co trzeba umieć żeby zrobić bota do robienia kont?, Np w pliku hasła mam takie coś name=abc, hasło=bca i z tego pliku hasła bierze wystarczy sam JavaScript?
komentarz 26 lutego 2017 przez niezalogowany
Nie wiem czy da radę javascript z poziomu przeglądarki czytać z pliku, ale możesz wrzucić ten plik na jakiś hosting WWW i AJAXem go ładować przez javascript. Problemem może być CATHPA (chyba źle to napisałem xD), chyba że tam nie ma tego.
I po prostu javascriptem wypełniasz automatycznie formularze albo bezpośrednio wysyłasz dane na serwer.
komentarz 26 lutego 2017 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Ok dzięki, Jak zrobię rozszerzenie do przeglądarki to gdy klikam wyślij wojska to skrypt wpisuje w konsole odpowiednie funkcje, dobrze zrozumiałem?
komentarz 26 lutego 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Skrypt wstrzykiwany do strony wypisuje swoje dane w konsoli danej strony (czyli np. strony tej gry). Skrypt pracujący w tle wypisze do konsoli, ale aby się do niej dostać musisz wpisać jako URL chrome://extensions znaleźć swoją wtyczkę, kliknąć w "strona w tle" i wtedy otworzy Ci się nowe okno przeglądarki z konsolą. Skrypt dla okna popup (czyli część dostępna dla usera - otwierasz ją klikając w ikonę wtyczki, zazwyczaj jest w prawym górnym rogu przeglądarki jak np. Adblock) ma swoją oddzielną konsolę - musisz kliknąć PPM na otwartym okienku wtyczki i wybrać "zbadaj", otworzy się nowe okno przeglądarki i tam będziesz mieć konsolę.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,576 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 127 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2023 w JavaScript przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,670 wizyt

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...