• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak za pomocą JavaScript napisać bota

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
4,907 wizyt
pytanie zadane 26 lutego 2017 w JavaScript przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Witam

Zastanawia mnie to jak napisać bota do gry przegladarkowej w JavaScript, trzeba napisać w c++ program wywołujący funkcję JavaScript czy da się w przeglądarce coś takiego zrobić?.
komentarz 26 lutego 2017 przez Michał Gibas Pasjonat (19,630 p.)
O jakiego bota dokładnie ci chodzi?  Co miałby robić?
komentarz 26 lutego 2017 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Mam grę w której atakuje wioskę co 1h, chciałbym napisać bota żeby sam klikał na przycisk wyślij wojsko co 1h

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 26 lutego 2017 przez niezalogowany
wybrane 26 lutego 2017 przez `Krzychuu

Najlepsza

To banał, musisz dostać ID tego przycisku za pomocą inspektora i ustawić klikanie go co 3600000ms, chyba jest do tego metoda click()
Coś takiego mniej więcej:

var wyslijWojskoButton = getElementById("ID tego przycisku");
setInterval(function(){wyslijWojskoButton.click();}, 3600000);
//Coś takiego mniej więcej
//I wklejasz to w konsolę przeglądarki

Właśnie chce sam napisać, dzięki za pomoc :)
Mam jeszcze jedno pytanie, co trzeba umieć żeby zrobić bota do robienia kont?, Np w pliku hasła mam takie coś name=abc, hasło=bca i z tego pliku hasła bierze wystarczy sam JavaScript?
komentarz 26 lutego 2017 przez niezalogowany
Nie wiem czy da radę javascript z poziomu przeglądarki czytać z pliku, ale możesz wrzucić ten plik na jakiś hosting WWW i AJAXem go ładować przez javascript. Problemem może być CATHPA (chyba źle to napisałem xD), chyba że tam nie ma tego.
I po prostu javascriptem wypełniasz automatycznie formularze albo bezpośrednio wysyłasz dane na serwer.
Ok dzięki, Jak zrobię rozszerzenie do przeglądarki to gdy klikam wyślij wojska to skrypt wpisuje w konsole odpowiednie funkcje, dobrze zrozumiałem?
komentarz 26 lutego 2017 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

Skrypt wstrzykiwany do strony wypisuje swoje dane w konsoli danej strony (czyli np. strony tej gry). Skrypt pracujący w tle wypisze do konsoli, ale aby się do niej dostać musisz wpisać jako URL chrome://extensions znaleźć swoją wtyczkę, kliknąć w "strona w tle" i wtedy otworzy Ci się nowe okno przeglądarki z konsolą. Skrypt dla okna popup (czyli część dostępna dla usera - otwierasz ją klikając w ikonę wtyczki, zazwyczaj jest w prawym górnym rogu przeglądarki jak np. Adblock) ma swoją oddzielną konsolę - musisz kliknąć PPM na otwartym okienku wtyczki i wybrać "zbadaj", otworzy się nowe okno przeglądarki i tam będziesz mieć konsolę.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,705 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 219 wizyt
pytanie zadane 20 czerwca 2023 w JavaScript przez MacieKap Bywalec (2,400 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,794 wizyt

93,383 zapytań

142,382 odpowiedzi

322,539 komentarzy

62,744 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...