• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

HTML CSS jak dopasowac rozdzielczosc

Object Storage Arubacloud
0 głosów
470 wizyt
pytanie zadane 9 lutego 2017 w HTML i CSS przez Patrykoo Początkujący (320 p.)

Dzień dobry,

Zwracam się do Was z prośba o pomoc, aczkolwiek mój problem polega na tym, iż nie mam pojecią jak mogę uzyskać efekt taki jak na zdjęciu. Moja strona ma działać na identycznym przykładzie jak zdjęcie poniżej, czyli pomarańczowe tło 1) ma wyświetlać gdy wejdziemy od razu na strone na całym ekranie, gdy skrolujemy w dół, ukazuje się tak jak by pod strona 2, wiecie o co chodzi. Problem w tym że nie mam pojecią jak mogę uzyskać efekt "całego tła, rozdzielczości".

 

Przypuszczając że scena 1 (pomarańczowe tło) to div#orange

jakie właściwości muszę wykorzystać żeby automatycznie html/css 

powiększył mi to automatycznie do rozdzielczości monitora? na siłe

mógłbym sam dojśc do tego wypisując width, height, ale uważam że

jest lepsze rozwiązanie tego problemu.

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 lutego 2017 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
Witam. Szukaj one page css html templates
komentarz 9 lutego 2017 przez Patrykoo Początkujący (320 p.)
Cześć.

Nie bardzo rozumiem, pytam jak właśnie mogę uzyskać taki efekt.
komentarz 9 lutego 2017 przez pablop76 VIP (123,120 p.)

No to właśnie Ci napisałem. Wejdź np. na stronę codepen.io wpisz one page i przejrzyj kody.

proszę

0 głosów
odpowiedź 13 lutego 2017 przez chris Gaduła (3,680 p.)
przy użyciu jquery np.
w = $(window).width();
h= $(window).height():

oraz
$("body").css({"min-width": w, "min-height": h})

+ w CSS
html, body {
min-width: 100%;
min-height: 100%;
0 głosów
odpowiedź 13 lutego 2017 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
edycja 13 lutego 2017 przez mowmiheniek

Ja bym to tak zrobił: div 1:

.visuallyshow {
height=100vh; 
width=100vw;

}

2, 3 z klasą: 

.visuallyhidden { 
  position: absolute; 
  overflow: hidden; 
  clip: rect(0 0 0 0); 
  height: 1px; width: 1px; 
  margin: -1px; padding: 0; border: 0; 
}

Przy scrolowanu w dół javascript z div 2 usuwa klasę .visuallyhidden i dodaje visuallyshow, 

z 1 dodaje klasę .visuallyhidden i usuwa visuallyshow, itp.

Dodałbym do tego jakieś fajne wejście.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 116 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Zayebisty Gaduła (3,200 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 128 wizyt
pytanie zadane 26 września 2016 w C i C++ przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 173 wizyt
pytanie zadane 27 kwietnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez amiluke Obywatel (1,120 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,522 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...