• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pomoc przy działaniu pada w grach

42 Warsaw Coding Academy
+1 głos
912 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2017 w Sprzęt komputerowy przez mmach1988 Użytkownik (510 p.)
Cześć. Mam dość nietypowy problem, ale może uda się go tutaj rozwiązać, za co będę bardzo wdzięczny :) Jestem osobą niepełnosprawną i w gry gram za pomocą pada i programu Xpadder. Muszę mieć dość specyficzne ustawienia, których w grach nie da się osiągnąć. Problem jednak polega na tym, że w niektórych grach nie da się wybrać domyślnego kontrolera, którym w moim przypadku byłaby klawiatura. Niekiedy pomaga taki trik, że przed odpaleniem gry wypinam pada, włączam grę i po podłączeniu gra nie wykrywa pada i gra się dobrze. Są jednak takie gry, w których ten trik nie działa, jak chociażby Watch Dogs 2 czy Hitman. Jak chcę grać z pomocą Xpaddera, to gra mi cały czas się przełącza w locie z klawiatury na pada, z pada na klawiaturę i tak w kółko. Tak nie da się grać. Wydaje mi się, że idealnym rozwiązaniem byłoby pozmienianie czegoś w plikach gry, aby nie wykrywała mojego pada. A może coś w Windowsie? Nie wiem, bo się nie znam, ale może Wy mi pomożecie. Wierzę w Was :)

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 816 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 288 wizyt
pytanie zadane 19 maja 2022 w Offtop przez JacekWacekPlacek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 90 wizyt
pytanie zadane 1 lipca 2017 w Offtop przez leemish Użytkownik (780 p.)

93,394 zapytań

142,388 odpowiedzi

322,553 komentarzy

62,753 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...