• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kurs HTML i CSS

Cloud VPS
0 głosów
1,175 wizyt
pytanie zadane 3 lutego 2017 w HTML i CSS przez czujek22 Dyskutant (7,670 p.)
Witam. Właśnie kończę z kursem html i css na kanale PasjaInformatyki i mam pytanie odnośnie dalszej drogi.

Możecie polecić jakieś ciekawe kursy trzymające w standardzie HTML5 i CSS3 ew. jakieś książki ?

Najlepiej, żeby były po polsku bo z angielskim nie jestem jeszcze na wystarczającym poziomie.
2
komentarz 3 lutego 2017 przez mitelak Pasjonat (23,330 p.)
Polecam kanał na yt DevTips co prawda po angielsku, ale seria o parallax może okazać się całkiem rozwijająca szczególnie pod względem designu.

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 3 lutego 2017 przez Ivan Maniak (60,650 p.)

Ostatni dział książki jest poświęcony dalszemu rozwojowi i czym warto się zająć po ogarnięciu podstaw.

No i jeżeli chodzi o sam HTML5 to na tym forum nie może zabraknąć Semantyczny blog w HTML5 :)

+1 głos
odpowiedź 3 lutego 2017 przez GaCeL Dyskutant (7,500 p.)
+1 głos
odpowiedź 3 lutego 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)

Ze swojej strony mogę Ci polecić, aby nie zajmować się kursami, tylko wymyślić własny projekt, np. strona internetowa restauracji, klubu, zespołu muzycznego itp. i go wykonać. Najlepiej wtedy wspomagać się takimi serwisami jak podał GaCeL https://developer.mozilla.org/. W ten sposób najszybciej się nauczysz. Jak to mówią, człowiek najlepiej uczy się w praktyce.

Nie bój się angielskiego, to nie jest takie straszne. Ściągnij sobie wtyczkę, która tłumaczy zaznaczony tekst np. Tłumacz Google, jak czegoś nie rozumiesz, to zaznaczasz tekst, klikasz ikonkę tłumacza i dostajesz tłumaczenie. W ten sposób masz 2 w 1 nauczysz się tworzyć strony i czytać dokumentacje po angielsku, właściwie bez tego jest ciężko uczyć się nowych technologii. Pewnie będziesz chciał się nauczyć pisać aplikacje internetowe w jakichś frameworkach PHP, albo JS, a tam bez angielskiego ani rusz.

0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2017 przez niezalogowany
Możesz porobić tutoriale na codecademy albo od razu zacząć robić jakiś własny projekt i szukać w necie odpowiedzi na pytania.
0 głosów
odpowiedź 9 czerwca 2017 przez E1 Obywatel (1,810 p.)

Myślę że możesz przejrzeć ofertę http://kursownik.pl. Jest po Polsku, jest kurs HTML5 i CSS3, jest także dodatkowa seria o module canvas w HTML5/JS. Na pewno się przyda w gruntowaniu fundamentów.

Podobne pytania

–1 głos
5 odpowiedzi 1,360 wizyt
pytanie zadane 29 kwietnia 2015 w HTML i CSS przez Piotr Stręk Nowicjusz (220 p.)
+6 głosów
2 odpowiedzi 2,685 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 284 wizyt
pytanie zadane 21 listopada 2016 w Ogłoszenia, zlecenia przez andrews Nowicjusz (140 p.)

93,463 zapytań

142,459 odpowiedzi

322,728 komentarzy

62,842 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...