• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Z jakimi wynikami z matury dostaliscie sie na informatyke?

Cloud VPS
+4 głosów
1,694 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Orszul99 Użytkownik (930 p.)
Witam w przyszłym roku zdaje mature. Chciałbym się dostać na informatyke do Wrocławia. I teraz pytanie do was z jakimi wynikami dostaliście się na studia informatyczne? Dodam, ze radze sobie chyba dobrze z matematyki,fizyki i angielskiego (trojki oraz czworki) lecz boje sie ze to moze zabraknac...

Dzieki za odpowiedz!

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 stycznia 2017 przez mitelak Pasjonat (23,330 p.)

Rozumiem, że politechnika lub uniwerek. Ja na PWr na wydział informatyki i zarządzania dostałem się bez problemu z

• Matematyka P-94% R-68%
  • Angielski P-96%, R-62%
  • Informatyka R-84% 

Tutaj akurat moim atutem była informatyka, którą może być liczona zamiast fizyki. 
Kolega z lekko gorszymi wynikami nie dostał się na WIZ, ale dostał się na wydział elektroniki (też informatyka).
Natomiast na uniwerek nie wiem jak z informatyką, ale na informatyke stosowaną nie ma problemu chyba żadnego się dostać :) 

komentarz 29 stycznia 2017 przez gnx Dyskutant (7,720 p.)
I jak? Obaj jesteście zadowoleni? Rozważałem kiedyś PWr, oba z wymienionych kierunków.
komentarz 29 stycznia 2017 przez mitelak Pasjonat (23,330 p.)
Jestem dopiero na pierwszym roku więc ciężko oceniać, ale z relacji starszych roczników i tego co sam widzę uważam wiz za jeden z najlepszych wydziałów na politechnice :) Na temat elektroniki w sumie cieżko mi się wypowiedzieć. Jeżeli chodzi o programowanie to na początku i tak nie ma szału bo jakieś podstawy tylko że my mamy Jave, a na elektornice C (albo cpp nie pamiętam już). Co ciekawe w tym semestrze będziemy mieli programowanie obiektowe nie w Javie, a w C++ xd Można by dużo opowiadać o pwr, ale jak na razie jestem zadowolony z wyboru :D
+2 głosów
odpowiedź 28 stycznia 2017 przez Janusz programowania Bywalec (2,710 p.)
Dużo zależy od progów na uczelni. Zobacz jak punktowane są poszczególne przedmioty na maturze, progi z ubiegłych lat i przelicz sobie ile musiałbyś uzyskać %. Rok temu przy wynikach z rozszerzonej matury ~80% na studia informatyczne dostałem się bez problemu.

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 1,164 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,022 wizyt

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...