• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nauka programowania i algorytmiki - konkurs

0 głosów
531 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez niezalogowany

Witam, jestem  uczniem 6 klasy szkoły podstawowej, i właśnie przeszedłem do II etapu OIG (oig.edu.pl). Jestem bardzo szczęśliwy, uczę się programowania od 8 roku życia. Moim pierwszym językiem był i jest C++. Otóż powracając do tematu to znacie może jakieś fajne strony do nauki programowania i algorytmiki. Znam stronę SPOJ. Najbardziej potrzebuję zagadnienia: algorytmy grafowe (przeszukiwanie grafu w głąb DFS, przeszukiwanie grafu wszerz BFS, algorytm Dijkstry i inne), zaawansowana teoria liczb (rozszerzony algorytm Euklidesa, systemy liczbowe), elementy kombinatoryki.

Z góry dziękuję.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2017 przez LordOfTheStrings Obywatel (1,610 p.)
wybrane 27 stycznia 2017

Najlepsza
Gratuluję! Na tym poziomie polecam książkę "Zaprzyjaźnij się z algorytmami" Jacka Tomasiewicza. Ile miałeś punktów?
komentarz 27 stycznia 2017 przez niezalogowany
Dziękuję, miałem troszkę mało -  390, trzeba było mieć 309. Ale pamiętam, że startują osoby o 3/2 lata starsze ode mnie. Bardzo dziękuję jeszcze raz za propozycję.
0 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2017 przez Evelek Nałogowiec (28,960 p.)
komentarz 27 stycznia 2017 przez niezalogowany
Bardzo dziękuję

Podobne pytania

+1 głos
2 odpowiedzi 2,101 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 970 wizyt
+4 głosów
0 odpowiedzi 339 wizyt

93,604 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,997 komentarzy

63,092 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...