• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szablon Wordpress - gdzie zdeklarować font?

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
301 wizyt
pytanie zadane 27 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Waldemar Początkujący (410 p.)
edycja 27 stycznia 2017 przez Waldemar

Witam :-) . Tworzę szablon wordpress. Skończyłem kodować FRONT-END strony mam piękny index.html i cudowny style.css no i rozbijam to wszystko na front-page.php, header.php I TERAZ PYTANIE:

Jeżeli korzystam z Google Fonts - to gdzie mam umieścić ten link?
  <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Rubik:300,400&amp;subset=latin-ext" rel="stylesheet">
header. php? front-page.php? a może gdzie indziej?

EDIT: Jeszcze jedno, jeśli mam preloader na stronie to również gdzie ma swoje miejsce w kodzie przy kodowaniu szablonu do wordpress?

Pozdrawiam! :-)

3 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 19 maja 2017 przez ShiroUmizake Nałogowiec (46,300 p.)
wybrane 23 września 2017 przez Waldemar

Najlepsza
Umieszczasz go w headerze, bądz w function. Nie ma różnicy, gdyż obydwóch przypadkach uruchomi je odpowiedni filtr.

Używasz wp_enqueque_style bodajże, i nadajesz odpowiedni filtr. Done. Przykłady znajdziesz w sieci.

Skryptom to samo. (Jeśli js jest za niego odpowiedzialny)
+1 głos
odpowiedź 27 stycznia 2017 przez Jan Cichocki Dyskutant (7,620 p.)
1. header

2. ... zobacz w kodzie sekce odpowiedizalan za ten peloader i poszukaj w plikach szablonu i zobaczysz gdzie ona jest
+1 głos
odpowiedź 19 maja 2017 przez Lu Kiss Dyskutant (7,600 p.)
2. tez w headerze zaraz za tagiem body zapewne

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 264 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2018 w HTML i CSS przez timati Bywalec (2,060 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 222 wizyt
pytanie zadane 9 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez necik Początkujący (430 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 241 wizyt
pytanie zadane 25 kwietnia 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez timati Bywalec (2,060 p.)

93,032 zapytań

141,996 odpowiedzi

321,300 komentarzy

62,379 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...