• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Pytanie na temat oceniania arkusza egzaminu zawodowego E.14

Object Storage Arubacloud
+1 głos
2,187 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Egzaminy zawodowe przez Blanka Ostrowska Nowicjusz (130 p.)
Cześć
Zwracam się do was z pytaniem o egzamin zawodowy
Otóż robiłem stronę na dzisiejszym E.14 i wszystko zrobiłem dobrze tak jak trzeba. Niestety ale dopiero po egzaminie zorientowałem sie, że chyba całą stronę napisałem w znaczniku <head> (więc body było puste). Wszystko co miało być na stronie oczywiście działa ale jest w znaczniku <head>
Czy CKE może mi to jakoś ocenić? Sprawdziłem kryteria oceny z poprzednich lat i nie ma tam o zastosowaniu poprawnie znaczników <head> i <body> więc według mnie odebrać punktów mi nie mogą a bądź co bądź, wszystkie funkcje działają jak trzeba.

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
edycja 26 stycznia 2017 przez Boshi

Jakieś punkty zapewne dostaniesz, a może i całość, mówię raczej z punktu widzenia logiki.. ale.. wszedłem na forum elektrody i patrzę, jakiś geniusz wrzucił kod swojego skryptu mówiący, że wszystko jest dobrze napisane .. a że mam chwilę to go sprawdziałem.. patrzę w kod a tam..

Geniusz, zero sprawdzania czy w ogóle request poszedł, sql iniection, funkcji których już nie ma.. Jak tak uczą w technikach to lepiej by je pozamykali.

A w poleceniu nie ma konkretnie podanych funkcji łączących.. zakładając, że xamp nie jest z roku 2010 to pewnie obsługuje php 5.6 bez problemu...

 

    $nick = $_POST['nick'];
    $hobby = $_POST['hobby'];
    $zawod = $_POST['zawod'];
    $plec = $_POST['plec'];
    $login = $_POST['login'];
    $haslo = $_POST['haslo'];

    echo "Konto $login zostało zajerestrowane na forum hobbystycznym";

    $polacznie = mysql_connect('localhost', 'root', '');
    $baza = mysql_select_db('forum', $polacznie);

    $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO uzytkownicy VALUES ('','$nick','$hobby','$zawod','$plec');");
    $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO konta VALUES ('','$login','$haslo');");

    mysql_close($polacznie);

Aż chyba wtrącę się w dyskusję na elektrodzie :)

komentarz 26 stycznia 2017 przez Blanka Ostrowska Nowicjusz (130 p.)
A tak z ciekawości, jest tutaj na forum albo gdzieś indziej w internecie rozmowa z takim egzaminatorem? Chciałbym się dowiedzieć jak taki ktoś oceniłby pracę.
komentarz 26 stycznia 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Wątpliwe.
komentarz 27 stycznia 2017 przez Pietrak Pasjonat (18,850 p.)
Ogzaminator to jest nauczyciel informatyki przydzielony z innej szkoły.
2
komentarz 27 stycznia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Blanka, skoro jesteś kobietą, to dlaczego używasz czasowników w formie męskoosobowej, np. "robiłem, zorientowałem"
komentarz 27 stycznia 2017 przez Blanka Ostrowska Nowicjusz (130 p.)
To jest moje fałszywe konto. Czasami przydaje się gdy nie chcę pisać czegoś w internecie z mojego prawdziwego imienia i nazwiska.
komentarz 27 stycznia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
No dobrze, możesz po prostu wymyślić sobie nick bez podawania imienia i nazwiska...
0 głosów
odpowiedź 27 stycznia 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Jeśli w kryterium oceniania nie ma nic o tym head i body, to  pewnie nic nie  zrobią, ale mam wrażenie, że po prostu dostaniesz kilka pkt mniej. Tam raczej nie pracują ludzie by Cię uwalić.

W każdym bądź razie, daj znać jak sprawa się rozwiąże.
komentarz 27 stycznia 2017 przez Blanka Ostrowska Nowicjusz (130 p.)
Jeśli nic nie ma o poprawnym zastosowaniu znaczników head i body to pod co mogli by podciągnąć? No chyba egzaminator nie uzna, że skoro strona ma złą strukturę ale wymagane polecenia działają i zostały poprawnie napisane, to da 0 pkt za całą stronę.

Wyniki dopiero pod koniec marca więc trochę poczekamy. Na pewno powiem ile dostałem % z tego egzaminu.
komentarz 27 stycznia 2017 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Tam pewnie będziesz mieć wypunktowane za co dostałaś a za co nie.

Wiesz, jak odpalą na Internet Explorer ( nie zdziwiłbym się CKE) 6.0 to nie wiadomo haha. Możliwe, że prawidłowa struktura to jakiś punkt tylko. Nie ma się co denerwować na zapas.
komentarz 27 stycznia 2017 przez Blanka Ostrowska Nowicjusz (130 p.)
Aż z ciekawości odpaliłem stronę gotowca podobną do tej która była na egzaminie na virtualboxie z windows xp i IE6, z takim samym błędem jaki zrobiłem i strona odpaliła się normalnie, tak samo jak podczas egzaminu więc nawet jakby używali staroci to i tak powinno działać :D

 

Jeśli nie będzie oceniana struktura (a z tego co widzę nie była) to powinni to zignorować, tak mi się wydaje

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 6,887 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2017 w Egzaminy zawodowe przez Mimoid Użytkownik (760 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,221 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2020 w Egzaminy zawodowe przez Rafał Masny Obywatel (1,700 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 352 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2016 w JavaScript przez Kamil Grzegorz Różań Początkujący (270 p.)

92,538 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,456 komentarzy

61,923 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...