• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niezdana jedna kwalifikacja a przyszłościowe konsekwencje.

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
3,541 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Egzaminy zawodowe przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Witam! Mam 20 lat,jestem obecnie w 4 klasie technikum informatycznego.Mam oczywiście zdane dwie kwalifikacje-E.12 oraz E.13.Parę tygodni temu odbyła się sesja teoretyczna E.14,którą zdałem na 92%.Jednakże,dziś odbyła się praktyka,której mogę nie zdać.Miałem po prostu jakieś cholerne zaćmienie przy skryptach php.Reszta egzaminu okej,jednak nie jest przekonany,czy da mi wymagane 75%.Teraz moje pytanie-Czy niezdana część praktyczna E14 a tym samym brak dyplomu technika jest wielką dyskwalifikacją na rynku pracy po technikum? Planowałem szukać zatrudnienia w postaci junior front-end developera ponieważ od strony front-endu,posiadam bardzo solidną dawkę wiedzy.Teraz nie mam pojęcia,czy pracodawcy nie będą mnie skreślać na początku,przez brak zdanej owej kwalifikacji.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 26 stycznia 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Wątpię, że przyszły pracodawca będzie patrzał na kawałek papieru :) Ważniejsze jest dla niego to co potrafisz.
komentarz 26 stycznia 2017 przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Dzięki za odpowiedź!
0 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Zdecydowanie popieram przedmówcę. Jeśli robisz coś dobrze i znasz się na tym to E14 świadczące o zdolnościach posługiwania się mysql_, nic nie zmieni wink

PS. Też dzisiaj pisałem. Co zawaliłeś? 

Nie wiem czemu,nie działał mi $_POST,tym samym dane z formularza nie mogły zostać pobrane i zapytania do bazy wysłane,wstawiające wartości.Zapisałem oczywiście skrypt,tylko z błędem.Nie wiem,czy za to są też jakieś punkty.Słyszałem,że za samo otwarcie skryptu i zamknięcie oraz otworzenie i zamknięcie połączenia z bazą są punkty ale nigdy nie wiadomo.
komentarz 26 stycznia 2017 przez niezalogowany
Może methody nie określiłeś? :P
komentarz 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Prawdopodobnie dlatego, że przeglądarka cacheowała Ci starą wersję pliku sklep.html i miałeś złe namey w inputach. Dlatego PHP ich nie znajdował. 

Niewykluczone.W każdym razie,nie wiem jak będzie się przedstawiać punktacja.Myślisz,że jest szansa na te 75%?

Myślę że tak. A dałeś radę zrobić te głupie 100% dla lewego panelu? cheeky

Myślałem na tym chyba z 20 minut.Ani height ani min-height ani także nawet max-height nie działało.W końcu zrobiłem to poprzez padding-bottom:100% i dało taki efekt.

Sprytnie laugh można było również albo usunąć doctype'a, albo dać 100 dla html i body. Wtedy działało. 

komentarz 26 stycznia 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
100 dla html i body było najlepszą opcją, ale na zamkniętej grupie na fb ktoś zrobił jeszcze position fixed i margin-top.
Zastanawia mnie tylko jedna pierdoła, otóż na dole wymagań dot. css było napisane, żeby niewymienione parametry zostały domyślne, a żeby ustawić lewy i prawy panel, trzeba było nadać im float:left;, inaczej były jeden pod drugim, ale przez to zmieniamy domyślne wartości. Rozwiązałem to tak, że umieściłem float'y w atrybucie style w html (tak na wszelki wypadek). Zastanawiam się, czy ja coś źle zrozumiałem, czy to jakiś błąd.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 2,020 wizyt
pytanie zadane 5 września 2015 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 503 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w Egzaminy zawodowe przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,154 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w Egzaminy zawodowe przez XYZ1234 Użytkownik (620 p.)

93,381 zapytań

142,381 odpowiedzi

322,536 komentarzy

62,738 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...