• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niezdana jedna kwalifikacja a przyszłościowe konsekwencje.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
2,723 wizyt
pytanie zadane 26 stycznia 2017 w Egzaminy zawodowe przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Witam! Mam 20 lat,jestem obecnie w 4 klasie technikum informatycznego.Mam oczywiście zdane dwie kwalifikacje-E.12 oraz E.13.Parę tygodni temu odbyła się sesja teoretyczna E.14,którą zdałem na 92%.Jednakże,dziś odbyła się praktyka,której mogę nie zdać.Miałem po prostu jakieś cholerne zaćmienie przy skryptach php.Reszta egzaminu okej,jednak nie jest przekonany,czy da mi wymagane 75%.Teraz moje pytanie-Czy niezdana część praktyczna E14 a tym samym brak dyplomu technika jest wielką dyskwalifikacją na rynku pracy po technikum? Planowałem szukać zatrudnienia w postaci junior front-end developera ponieważ od strony front-endu,posiadam bardzo solidną dawkę wiedzy.Teraz nie mam pojęcia,czy pracodawcy nie będą mnie skreślać na początku,przez brak zdanej owej kwalifikacji.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 26 stycznia 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
Wątpię, że przyszły pracodawca będzie patrzał na kawałek papieru :) Ważniejsze jest dla niego to co potrafisz.
komentarz 26 stycznia 2017 przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Dzięki za odpowiedź!
0 głosów
odpowiedź 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Zdecydowanie popieram przedmówcę. Jeśli robisz coś dobrze i znasz się na tym to E14 świadczące o zdolnościach posługiwania się mysql_, nic nie zmieni wink

PS. Też dzisiaj pisałem. Co zawaliłeś? 

komentarz 26 stycznia 2017 przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Nie wiem czemu,nie działał mi $_POST,tym samym dane z formularza nie mogły zostać pobrane i zapytania do bazy wysłane,wstawiające wartości.Zapisałem oczywiście skrypt,tylko z błędem.Nie wiem,czy za to są też jakieś punkty.Słyszałem,że za samo otwarcie skryptu i zamknięcie oraz otworzenie i zamknięcie połączenia z bazą są punkty ale nigdy nie wiadomo.
komentarz 26 stycznia 2017 przez niezalogowany
Może methody nie określiłeś? :P
komentarz 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Prawdopodobnie dlatego, że przeglądarka cacheowała Ci starą wersję pliku sklep.html i miałeś złe namey w inputach. Dlatego PHP ich nie znajdował. 

komentarz 26 stycznia 2017 przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Niewykluczone.W każdym razie,nie wiem jak będzie się przedstawiać punktacja.Myślisz,że jest szansa na te 75%?
komentarz 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Myślę że tak. A dałeś radę zrobić te głupie 100% dla lewego panelu? cheeky

komentarz 26 stycznia 2017 przez remo82 Użytkownik (560 p.)
Myślałem na tym chyba z 20 minut.Ani height ani min-height ani także nawet max-height nie działało.W końcu zrobiłem to poprzez padding-bottom:100% i dało taki efekt.
komentarz 26 stycznia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Sprytnie laugh można było również albo usunąć doctype'a, albo dać 100 dla html i body. Wtedy działało. 

komentarz 26 stycznia 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
100 dla html i body było najlepszą opcją, ale na zamkniętej grupie na fb ktoś zrobił jeszcze position fixed i margin-top.
Zastanawia mnie tylko jedna pierdoła, otóż na dole wymagań dot. css było napisane, żeby niewymienione parametry zostały domyślne, a żeby ustawić lewy i prawy panel, trzeba było nadać im float:left;, inaczej były jeden pod drugim, ale przez to zmieniamy domyślne wartości. Rozwiązałem to tak, że umieściłem float'y w atrybucie style w html (tak na wszelki wypadek). Zastanawiam się, czy ja coś źle zrozumiałem, czy to jakiś błąd.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 1,711 wizyt
pytanie zadane 5 września 2015 w Offtop przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 457 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w Egzaminy zawodowe przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 763 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2018 w Egzaminy zawodowe przez XYZ1234 Użytkownik (620 p.)

92,452 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...