• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[Python, django] Tworzenie pajaków, scraping danych.

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
–1 głos
307 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2017 w Ogłoszenia, zlecenia przez KULTI Obywatel (1,400 p.)
Witajcie :)

Zlece osobie ogarniętej stworzenie portalu/bazy Influencer'ów. Umiejętności: Tworzenie pająków sieciowych, parsowanie stron, przetwarzanie danych, praca z bazami, praca z biblioteką do wykresów itp.

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2017 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Musi być akurat Python/Django? Jakiś konkretny powód wyboru tej technologii?
komentarz 20 stycznia 2017 przez KULTI Obywatel (1,400 p.)
Uwazam go za oszczedny język z mnóstwem przydatnych bibliotek do parsowania, integracji, generowania różnych wykresów, plików pdf, z panelem admina itp. Ale nie, nie musi być to python(django). Jesteś zainteresowany? Na priv możesz podesłać swoje doświadczenie, w wyżej wymienionych i propozycje wykonania i parę słów o tym, czym się specjalizujesz w IT. :)
komentarz 20 stycznia 2017 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
Generalnie to kiedyś już raczej dawno temu pracowałem w Python i Django. Obecnie siedzę w Ruby/Rails. Zaciekawił mnie po prostu tylko wybór technologii dlaczego taki, a nie inny, bo kiedyś dosyć dużo robiłem scraperów do stron internetowych ale właśnie w Ruby.

Podobne pytania

+1 głos
0 odpowiedzi 462 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,163 wizyt
pytanie zadane 17 października 2019 w PHP przez Tomeksz104 Początkujący (280 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 652 wizyt

93,439 zapytań

142,431 odpowiedzi

322,677 komentarzy

62,802 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...