• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

[E14] wyciąg z pliku .txt kwerendy i zapis na stronie w liście numerowanej

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
4,017 wizyt
pytanie zadane 20 stycznia 2017 w Egzaminy zawodowe przez Kewin Sikorski Nowicjusz (140 p.)

http://egzamin-e14.blogspot.com/2016/10/e14-01-1605.html

Witam, mam pytanie dot. jednego z egzaminów praktycznych z e14.

Z podanej strony wyżej - działanie skryptu w lewym panelu - nie wiem jak to zrobić, czyli pobrać z kwerendy.txt kwerendę z zapytanie 1: (mam to zapisane tak jak to napisali żeby zapisać, a teraz trzeba z pliku odczytać tą kwerendę pierwszą i jeszcze zrobić w liście numerowanej). Tak samo w działanie skryptu w prawym panelu.

Wstawiam pliki, które napisałem, ten skrypt na połączenie z bazą napisałem, ale też nie sprecyzowali gdzie ma się znajdować, ale to chyba mniejsza z tym.

Jeśli ktoś będzie w stanie pomóc to wielkie dzięki ;)

<?php

$conn=mysqli_connect('localhost', 'root', '');
$db=mysqli_select_db($conn, 'szkola');

$close=mysqli_close($conn);
?>
zapytanie 1: SELECT imie, nazwisko FROM uczen;
zapytanie 2: SELECT imie, nazwisko FROM uczen where id=2;
zapytanie 3: SELECT ocena FROM ocena WHERE uczen_id=2 AND przedmiot_id=2;
zapytanie 4: SELECT AVG(ocena) FROM ocena WHERE uczen_id=2 AND przedmiot_id=2;
#baner{
	background-color: #3a7ad9;
	text-align: center;
	height: 50px;
}

#lewypanel{
	background-color: #5d93e2;
	height: 400px;
	width: 30%;
	float: left;
}

#prawypanel{
	background-color: #88b0ec; 
	height: 400px;
	width: 70%;
	float: left;
}

#stopka{
	background-color: #3a7ad9;
	text-align: right;
	clear: both;
}
<!DOCTYPE html>
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<title>Szkoła Ponadgimnazjalna</title>
	<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>
<body>

	<div id="kontener">
		<div id="baner"><h1>Oceny uczniów: język polski</h1></div>
		
		<div id="lewypanel">
			<h2>Lista uczniów</h2>
				
		</div>
		
		<div id="prawypanel">
			<h2>Uczeń: </h2>
			<p>Średnia z ocen z języka polskiego:</p>
		</div>
		
		<div id="stopka">
			<h3>Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych</h3>
			<p>Stronę opracował: 00000000000</p>
		</div>
	</div>

</body>
</html>

 

komentarz 20 stycznia 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
No masz wysłać zapytanie numer 1 z poziomu PHP i wyświetlić wynik tegoż zapytania - podstawy podstaw, zajrzyj do manuala.

(kwerendę kopiujesz ctrl+c a wklejasz ctrl+v) :)
komentarz 20 stycznia 2017 przez Kewin Sikorski Nowicjusz (140 p.)
Aaa, już widzę, mój błąd. Ja chciałem wyciągnąć zapytanie 1 z pliku a to wystarczy skopiować :P
Dzięki za podpowiedź, jeśli coś będzie jeszcze niejasne to napiszę.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

–1 głos
0 odpowiedzi 440 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 500 wizyt
pytanie zadane 14 stycznia 2020 w Egzaminy zawodowe przez daniel2k Obywatel (1,380 p.)
+3 głosów
6 odpowiedzi 9,893 wizyt
pytanie zadane 5 stycznia 2018 w Egzaminy zawodowe przez JackBlack Nowicjusz (190 p.)

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,085 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...