• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zły wybór przedmiotu na maturę na studia informatyki

0 głosów
379 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Karol Pichurski Nowicjusz (140 p.)

Witam, 

Mam problem jestem  w 2 klasie technikum informatycznym na biologii rozszerzonej , mam zamiar iść  na studia informatyczne i tu się zaczynają schody ponieważ potrzebuje matury rozszerzonej z fizyki aby się dostać na studia i nie wiem co zrobić ? 

Pół roku jestem na biologii i chyba za późno aby zmienić przedmiot . 

Co mam zrobić?sad

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 20 stycznia 2017 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Zacytuje moich kolegów z klasy "Zabij się to jedynie co możesz zrobić" i w tym momencie to jest prawda zadając takie pytanie. Potrzebujesz fizyki i masz jeszcze 2 lata nauki? Looknij na arkusz maturalny z fizyki i zobacz co piłują zadania czy teorie. Jeśli teorie to, to dobra książka w łapę od fizyki i powoli tłuc to, jeśli zadania to książka i dobry zbiór zadań i starczy. Trudno pomyśleć ?
0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2017 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
A nie liczy Ci się matematyka na studia?
0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2017 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Wybierz "Biotechnologie","Robotykę".Przyda się znajomość,bioli/elektry/matmy.

Trzymam kciuki.Co masz zrobić? sprężyć się,ale nie za wszelką cenę.Oceń się sam.

Masz odwagę,zadając to pytanie na forum.Dasz radę,nie bądź "miękkimsoftem"

Pozdrawiam,bądź uprzejmym i przyjmij tą poradę z humorem i czcią należną :)
0 głosów
odpowiedź 20 stycznia 2017 przez Awide Początkujący (420 p.)
edycja 20 stycznia 2017 przez Awide

Hej!

A z samą matmą nie da rady? ;) Jeżeli nie..to polecam zasięgnąć po jakieś korepetycje z fizyki i zakup kilku książek :) Sama jestem jeszcze w liceum na kierunku mat-fiz-inf-ang..A jedyne czego się właśnie obawiam to matura rozszerzenie z fizyki..To tak naprawdę jest niby proste..Wzory podobno można mieć na maturze, jedyne co to definicje są ciężkie do opanowania..Tak to kalkulator, wzory i można coś zdziałać :) Jednak musisz się skupić przez ten czas na samej nauce, na przyswajaniu tego. To nie musi być wcale aż takie trudne, zależy od podejścia i od zasobów z których będziesz korzystał :)

1
komentarz 20 stycznia 2017 przez Benek Szeryf (93,150 p.)
Używaj proszę w swoich wiadomościach domyślnej czcionki.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 391 wizyt
pytanie zadane 19 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Bartloica Nowicjusz (240 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 224 wizyt

93,424 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,646 komentarzy

62,785 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...