• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak stworzylibyście tego bota?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
3,212 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2017 w C i C++ przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)

Jak, w czym zrobić PROSTEGO bota, który atakowałby potwora który zbliży się do mnie zbliży (jak te 3 na ss). Makro raczej nie, bo jeżeli nie ma potwora koło mnie a makro naciśnie to postać się porusza w naciśnięte miejsce (tak tu działa poruszanie się, nie ma joysticka czy coś). 

A więc zadanie bota to wykrycie czy coś go atakuje lub czy coś koło niego stoi, a następnie naciśnięcie w miejsce w którym on stoi. Każda propozycja, każdy pomysł mile widziany :)))

 

1
komentarz 19 stycznia 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
1. Co to za gra?

2. Zalezy od jezyka
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
Rucoy Online, na androida i dostepna w sklep play

Najlepiej w C++, pomożesz?
komentarz 19 stycznia 2017 przez Maciej Scholz Początkujący (440 p.)
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
gierka jest nowa i nie ma do niej jeszcze bota cwaniaczku :D
komentarz 19 stycznia 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Rucoy Online, na androida i dostepna w sklep play
a wiec smiem myslec ze lepiej uzyc andka, i nie ma doswiadczenia w pisaniu czegos takiego. Mysle, ze jezeli chcesz pisac, bota to przydalby sie kod zrodlowy gry
komentarz 19 stycznia 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
sa juz boty; nie jest potrzebny kod gry
komentarz 19 stycznia 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Nie mowilem, ze kod jest potrzebny, ale ulatwia prace.
komentarz 19 stycznia 2017 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
"Mysle, ze jezeli chcesz pisac, bota to przydalby sie kod zrodlowy gry" zrozumialem to zdanie jako cos co musi byc
komentarz 19 stycznia 2017 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
"przydalby sie", czyli nie jest musem, lecz ulatwieniem :)
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
jakie boty sa? podasz link ?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
No to da sie czy nie da sie tego bota zrobic
komentarz 19 stycznia 2017 przez 10kw10 Pasjonat (22,880 p.)
wszystko sie da
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
ziomek daj jakis pomysl bo juz nwm

probowalem z programem AutoIt
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
zrobilem w autoit porgram ktory pobierał piksel kolo postaci i jezeli byl inny niz kolor podlogi to naciskal w to miejsce (bo to oznaczalo ze w tym miejscu jest potwor skoro piksel ma inny kolor niz podloga) ale problem w tym ze czasem z potwora dropnie item, i wtedy tez jest inny kolor niz podloga
komentarz 19 stycznia 2017 przez morele123 Gaduła (4,790 p.)
Długo się boty pisze. Tak samo jak czity i inne tego typu rzeczy, gdzie nie masz flag. Musisz przeanalizować to co dostajesz od gry. Polecam na początek zapoznać się z: https://www.youtube.com/watch?v=XgV76LapvGs . Wtedy będziesz miał pojęcie jak to wygląda.
komentarz 19 stycznia 2017 przez Kondzix16 Początkujący (470 p.)
on używa cheat engine, problem jest jeszcze tego rodzaju że gra jest  na androida, wiec na komputerze mam odpalona gre w innym programie ktorym jest emulator memu, co komplikuje sprawe, ale dzieki, takie rzeczy sa mi pomocne

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 442 wizyt
pytanie zadane 20 października 2019 w Java przez Sianokos Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 660 wizyt
pytanie zadane 7 kwietnia 2018 w Python przez fipooo Bywalec (2,880 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 552 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2021 w Python przez Fut_techs Początkujący (420 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,554 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...