• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c# Czy da się rozszerzyć konstruktor?

VPS Starter Arubacloud
–2 głosów
332 wizyt
pytanie zadane 17 stycznia 2017 w C# przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)

Czy da się rozszerzyć konstruktor a jeśli tak to jak?

Chciałbym rozszerzyć konstruktor czyli coś mniej więcej takiego:

public static class Rozszerzarka
    {
        static public void RenderWindow(this RenderWindow window, uint width, uint height, string title, Styles style, uint frameLimit, uint analising = 8)
        {
            ContextSettings cs = new ContextSettings();
            cs.AntialiasingLevel = analising;
            window = new RenderWindow(new VideoMode(width, height), title, style, cs);
            window.SetFramerateLimit(frameLimit);
            WindowManager.Add(window);
        }
    }

Nadałem nazwę metody taką jak nazwa klasy ale traktowane jest to jak rozszerzona metoda.

komentarz 17 stycznia 2017 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Wiem że mogę zrobić żeby metoda zwracała gotowy obiekt ale rozszerzenie konstruktora wydaje mi się lepsze, jeżeli się tak da.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 17 stycznia 2017 przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Rozszerz skrot myslowy "Rozszerzyc konstruktor"
komentarz 17 stycznia 2017 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Tak samo jak rozszerzyć metodę chce rozszerzyć konstruktor.

Dałem przykład.
0 głosów
odpowiedź 17 stycznia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
A nie lepiej po prostu wywołać tą funkcję w mainie?
komentarz 17 stycznia 2017 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Dodaje jeszcze taką linijkę jak WindowManager.Add(window);

I chciałbym żeby dodawało się to automatycznie bo mogę o tym zapomnieć a dodatkowo taki konstruktor bardziej mi odpowiada.
komentarz 17 stycznia 2017 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
To tylko zwykłe pytanie czy się da a nie po co.
komentarz 17 stycznia 2017 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
No ale po co, skoro są lepsze rozwiązania, niż te hipotetyczne rozwiązanie które może wogóle nie działać? :D
komentarz 17 stycznia 2017 przez jankustosz1 Nałogowiec (35,880 p.)
Masz rację mogłem tylko zadać pytanie bez podawania przykładu to byście odpisali tak albo nie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 503 wizyt
pytanie zadane 6 marca 2021 w C# przez Angry1 Początkujący (260 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,250 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 159 wizyt
pytanie zadane 17 września 2016 w C# przez Kieszinho10 Początkujący (280 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...