• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Rozpoczęcie nauki programowania gier.

VPS Starter Arubacloud
+1 głos
380 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2017 w Inne języki przez Wookiee Użytkownik (980 p.)
Witam,
jak na razie brałem się tylko za programowanie webowe. HTML i CSS są mi dobrze znane, gorzej z PHP i JS. Chciałbym jednak rozpocząć naukę w programowaniu obiektowym C++ albo innego języka. Myślałem również nad Unity. Nie mogę jednak znaleźć żadnych poradników, aby rozpocząć moją przygodę z grami. Przyznam, że z angielskiego nie jestem na tyle zaawansowany, aby móc w pełni zrozumieć kilkunastogodzinny kurs z YouTube'a. Prosiłbym was o pomoc w odnalezieniu kursu, książki lub jakiegoś artykułu, który mi pomoże rozwinąć skrzydła w tym zakresie.
Pozdrawiam Serdecznie!

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 stycznia 2017 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,280 p.)

Proszę:

three.js

edytor

w edytorze polecam Menu > Examples > jakiś np. Arkanoid, a następnie Menu > File > Publish.

W Chrome dodaj allow-file-access-from-files jak chcesz uruchomić z dysku projekt.

Powodzenia,
M.

 

komentarz 13 stycznia 2017 przez Wookiee Użytkownik (980 p.)
Może jakiś artykuł, kurs, książka? Coś co mi pomoże naukę ;)
komentarz 13 stycznia 2017 przez maciej.tokarz Nałogowiec (27,280 p.)
0 głosów
odpowiedź 19 sierpnia 2017 przez Snejki Stary wyjadacz (14,520 p.)

Napisałeś, że chcesz rozpocząć naukę języka C++ lub innego.

W przypadku tworzenia gier w  C++ proponuję bibliotekę SFMl.

Tutorial ew podstawy po polsku  tutaj

Oprócz tego masz pełno materiałów na YT np.

tutaj

 

komentarz 19 sierpnia 2017 przez Jedras Maniak (54,860 p.)
Przez ponad pół roku autor może odnalazł swoją ścieżkę ;)

Podobne pytania

+3 głosów
1 odpowiedź 439 wizyt
0 głosów
9 odpowiedzi 3,659 wizyt
pytanie zadane 12 grudnia 2016 w JavaScript przez dewe Gaduła (4,300 p.)
–1 głos
3 odpowiedzi 920 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,086 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...