• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

dokładanie entera do każdej linii w pliku.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
163 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2017 w C i C++ przez kroliczysyn Początkujący (390 p.)
edycja 13 stycznia 2017 przez kroliczysyn
Cześć!

Chciałbym porobić "dziury" w pliku tekstowym, to znaczy zmienic forme zapisu z linijki pod linijką na linijka enter linijka w całym pliku. Nawet zacząłem coś tam tworzyć, tyle, że źle. Ma ktoś pomysł jak to zaczarować?

Pozdrawiam! :)

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 11 stycznia 2017 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Wczytaj zawartość pliku do jakiegoś kontenera np. vector i dopiero potem zapisuj do pliku.
+1 głos
odpowiedź 11 stycznia 2017 przez persedi Użytkownik (840 p.)

Witam!
Problem jest taki, że w trakcie, gdy zaczynasz zmieniać plik poprzedni tekst nie istnieje dlatego zostanie tylko pierwsza linijka, którą wczytasz zanim usuniesz całą zawartość chcąc dodać jeden enter. Moim rozwiązaniem byłoby dodać chwilowy plik, do którego skopiujesz w trakcie wywoływania programu twój plik i na końcu usuniesz.
 

#include <iostream>
#include <fstream>

using namespace std;

int main()
{
    string fraza;
    fstream plik;
    plik.open("zmiana.txt", ios::in | ios::out);
    if (!plik.is_open())
    {
        cout<<"plik nie zostal otwarty";
    } else
    {
        ifstream  src("zmiana.txt", ios::binary);
        ofstream  dst("working",   ios::binary);
        dst << src.rdbuf();
    }
    fstream plik2;
    plik2.open("working", ios::in | ios::out );
    while (getline(plik2,fraza))
    {
        plik<<fraza<<endl<<endl;
    }
    plik.close();
    plik2.close();
    remove("working");
    return 0;
}

 

komentarz 11 stycznia 2017 przez kroliczysyn Początkujący (390 p.)
Dzięki za odzew :)

problem jest taki, że później do tego co stworzę, będę dodawał różne bajery (projekt)

a w projekcie mam zabronione używania więcej niż jednego pliku niestety :(

Masz może inny pomysł?
komentarz 13 stycznia 2017 przez persedi Użytkownik (840 p.)
Możesz zawsze zapisać to w stringu :)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 571 wizyt
pytanie zadane 2 listopada 2020 w Python przez Ganci Użytkownik (670 p.)
–1 głos
3 odpowiedzi 501 wizyt
pytanie zadane 20 sierpnia 2020 w C i C++ przez Drożdżówka Obywatel (1,870 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,789 wizyt
pytanie zadane 31 października 2015 w C i C++ przez radek024 Szeryf (77,160 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...