• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

IPTables blokada IP spoza Polski

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
0 głosów
1,373 wizyt
pytanie zadane 9 stycznia 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez TwójCień Nowicjusz (160 p.)
Witam,

Piszę z pytaniem czy ma ktoś pomysł jak odciąć zablokować wszystkie adresy z poza Polski w zaporze iptables ?

Jest mi to potrzebne ze względu na ataki ddos które trwają od kilku dni na mój serwer VPS z OVH więc własnie widac jak działa ochrona anty ddos do OVH ;) Serwer gry ma ogromne lagi podczas ataku nie da się poruszać postacią a ip a których leci atak jest tak dużo że nie jestem w stanie zablokować ich ręcznie poz tym stale ich przybywa.Wszystkie te adresy pochodzą z poza Polski kraje z których lecą ataki: Chiny, Niemcy, Francja, Vietnam.Dlatego zależy mi aby przepuszczać przez zaporę tylko ruch z Polski.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 stycznia 2017 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
komentarz 9 stycznia 2017 przez TwójCień Nowicjusz (160 p.)
A może zrobić coś w rodzaju zakładki autoryzacji na stronie głownej żeby blokowało wszystkie adresy które nie mają autoryzacji na stronie.Tylko nwm zbytnio jak takie coś wykonać ;)
0 głosów
odpowiedź 12 stycznia 2017 przez EasyPeasy Użytkownik (550 p.)
Witam,

Możesz spróbować IPSET - lecz czasem jest z tym problem że wycina nam graczy sam miałem taki przypadek.

Podaj mi jakiś kontakt do siebie - znam się na tym bardzo dobrze, prowadzę hosting - poradzę coś.
komentarz 12 stycznia 2017 przez TwójCień Nowicjusz (160 p.)
Witam, Dzięki za zainteresowanie niestety dzisiaj nie ma mnie w domu ale jutro po 16 będę dostępny cały czas więc odezwij się na tego e-maila: marek710@onet.pl to podam Ci TS lub GG i pogadamy ;) Pozdrawiam

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,247 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2017 w Sieci komputerowe, internet przez niezalogowany
+1 głos
3 odpowiedzi 1,264 wizyt
pytanie zadane 13 listopada 2015 w Offtop przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 319 wizyt
pytanie zadane 6 września 2022 w Systemy operacyjne, programy przez kubekszklany Gaduła (3,250 p.)

93,335 zapytań

142,328 odpowiedzi

322,407 komentarzy

62,670 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...