• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Darmowy hosting pod stronę w sieci jako "pamiątka"

0 głosów
437 wizyt
pytanie zadane 8 stycznia 2017 w Hostingi, domeny, usługi przez programmero Bywalec (2,420 p.)
Szukam czegoś w rodzaju hostingu, na którym będę mógł udostępnić prostą stronę typu wizytówka, najlepiej bez reklam i co najważniejsze trwałą aby przeżyła pewien czas w internecie. Ostatnio natrafiłem na strony, które wyglądały na opuszczone i pomimo kilku bądź kilkunastu lat nadal nie zostały zajęte. Jest w ogóle coś takiego co pozwoli mi trzymać stronę?
komentarz 11 sierpnia 2017 przez pysilla Użytkownik (560 p.)
Odświeżam pytanie, ponieważ interesuje mnie podobny temat. Chciałam wrzucić swoje portfolio początkującego front-endowca, na github (gh pages). Niestety okazało się, że github nie akceptuje php. Mam napisany krótki kod obsługujący formularz kontaktowy. Stąd pytanie, czy istnieje jakaś alternatywa dla githuba z php?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 8 stycznia 2017 przez ZakosiliMiNeta Nałogowiec (30,870 p.)
Jest to strona statyczna? Jeśli tak to github
komentarz 8 stycznia 2017 przez programmero Bywalec (2,420 p.)
Tak będzie statyczna. Github pages mówisz? Indeksowane jest w Google?
komentarz 8 stycznia 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
edycja 8 stycznia 2017 przez Kamil Naja
jest, kiedyś miałem taką sytuację, że mój znajomy udostępnił mi pliki psd do swojej strony, która już była zrobiona i była udostępniona w sieci na normalnej domenie (w ramach ćwiczeń z cięcia). Zakodowałem ją i wrzuciłem na github pages i po kilku miesiącach moja strona na GH była wyżej od pierwowzoru na nazwę strony
komentarz 12 stycznia 2017 przez programmero Bywalec (2,420 p.)
O ciekawe w takim razie sprawdzę :) A w GH można dodać strony składające się z kilku podstron czy tylko 1-plikowe?
komentarz 12 stycznia 2017 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Można zrobić kilka podstron, można zrobić routingi oparte na przykład o Angulara.

Podobne pytania

+3 głosów
12 odpowiedzi 5,325 wizyt
0 głosów
4 odpowiedzi 1,603 wizyt
+2 głosów
4 odpowiedzi 445 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Wiiiciu Obywatel (1,110 p.)

93,427 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,649 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...