• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Duże tło zdjęcia ( background-image) dopasowane do ekranu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,099 wizyt
pytanie zadane 7 stycznia 2017 w HTML i CSS przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)

Witam chciałbym uzyskać pełne zdjęcie jako tło. Obraz w wymiarach ok. 2500 na 1900. Chcę aby był cały, stał w miejscu i był na środku. Jak na razie mam ino coś takiego

body {
	background-color: #000;
	background-image: url('../image/tlo.jpg');
	background-repeat: no-repeat;
	background-attachment: fixed;
	background-position: top;	
    }  

co działa jedynie gdy daje zdjęcie które nie przekracza zbytnio szerokości strony 1250px i wysokości...  

 

komentarz 7 stycznia 2017 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
A co ci nie działa w innym wypadku?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 stycznia 2017 przez xandros Nałogowiec (29,450 p.)
background-size: cover lub contain

a background-position: center top
komentarz 7 stycznia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
edycja 7 stycznia 2017 przez lalanablanalala
Jednak nie działa :(
komentarz 7 stycznia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)
a żeby działało też na phonie?
komentarz 12 stycznia 2017 przez lalanablanalala Bywalec (2,090 p.)

Dzięki ale znalazłem już na YT :P z zwykłym osadzonym img w html i schowanym pod całą resztą, chyba najlepsza metoda :P 

#bgimage {
height: auto;
width: 100%;
position: fixed;
z-index: -100;
left: 0px;
min-height: 938px;
min-width: 1250px;
}

 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,294 wizyt
pytanie zadane 27 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez Meffy Użytkownik (730 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 998 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 636 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2018 w HTML i CSS przez Strugaczka Początkujący (260 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,563 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...