• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niechciane białe obramowanie wokół zdjęcia w divie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,224 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Cześć, w jaki sposób mogę usunąć obramowanie zdjęcia?

Zdjęcie na dwa sposoby wstawiałem na stronę:

1. Przez background-image: url("zdjecie.jpg"); w divie o konkretnym id

2. Przez <img src="zdjecie.jpg"> w tym konkretnym divie.

Wokół zdjęcia jest białe obramowanie. Chciałbym usunąć je. Zaznaczę, że div ma wymiary 100px na 100px i zdjęcie ma takie same wymiary. Próbowałem przez border: none; padding: 0; margin: 0; border-style: none; nic z tego nie działa. Kiedy badam element w Firefoxie widzę wartości 1 1 1 1 dla właściwości border-image-width, ale kiedy w pliku css próbuje wpisać tę właściwość to to nie działa.
komentarz 6 stycznia 2017 przez operator Stary wyjadacz (10,920 p.)
bez kodu źródłowego nic nie zdziałamy
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
<div id="wysun"><img src="jan.jpg" class="zdjecie"></div>
#wysun
{
	width: 100px;
	height: 100px;
	
	
	border: none;
	position: fixed;
	top:0;
	right:-90px;
	margin: 0px;
	padding: 0px;
	border-bottom-left-radius: 30px;
	z-index: 101;
}
.zdjecie
{
	box-sizing: border-box;
	border-image-width: 0 0 0 0;
	padding: 0px;
	margin: 0px;
	border-style:none;
	border: none;	
}

 

komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Albo robiłem jeszcze z background-image: url("jan.jpg"); i też jest takie obramowanie białe wokół.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 stycznia 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Witam. A próbowałeś dodać display: block; :)
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
tak. nie działa
komentarz 6 stycznia 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
poproszę kod
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
<div id="wysun"><img src="jan.jpg" class="zdjecie"></div>
#wysun
{
	width: 100px;
	height: 100px;
	
	display: block;
	border: none;
	position: fixed;
	top:0;
	right:-90px;
	margin: 0px;
	padding: 0px;
	border-bottom-left-radius: 30px;
	z-index: 101;
}
.zdjecie
{
	box-sizing: border-box;
	border-image-width: 0 0 0 0;
	padding: 0px;
	margin: 0px;
	border-style:none;
	border: none;	
	display: block;
	width: 100%;
	height: 100%;
}

 

komentarz 6 stycznia 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Wstaw proszę ścieżkę bezwzględną do zdjęcia żeby zostało wyświetlone.
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Zdjęcie jest na pendrivie.
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Jest to zdjęcie ściągnięte i w paint zmienione wymiary na 100px na 100px
komentarz 6 stycznia 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Ok. Ale możesz wstawić inne zdjęcie z sieci i jeżeli jest problem zobaczymy go wszyscy bo teraz ja nie widzę problemu. Jak wstawię swoje zdjęcie to jest ok.
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Chyba wiem w czym problem miałem. Nie zauważyłem, że to zdjęcie ma właśnie obramowanie. Cholerka :D
komentarz 6 stycznia 2017 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Powodzenia w dalszym kodowaniu
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
Dzięki
0 głosów
odpowiedź 6 stycznia 2017 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
Podaj kompletny kod bo z tego co ja podmieniłem to wychodzi mi w ten sposób lub możesz podać stronę jeśli masz ją nie na lokalnym serwerze. Podmieniłem tu na obrazek pieska http://jsbin.com/sawocupuda/edit?html,css,output
komentarz 6 stycznia 2017 przez Marecki Obywatel (1,690 p.)
tzn w jaki sposob Ci wychodzi? z obramowaniem czy bez?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,028 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 120 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2023 w HTML i CSS przez DamiNo Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 206 wizyt
pytanie zadane 4 sierpnia 2021 w HTML i CSS przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,648 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...