• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zabezpieczenia strony

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
218 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2017 w Bezpieczeństwo, hacking przez Domi123 Nowicjusz (120 p.)
Czesć. Mam pewien problem. Zamierzam zabezpieczyć strone internetową, by żaden random nie mógłby na nią wejsc. Tylko moi znajomi wiedzieliby jak. Chciałbym dać na strone wielki, czarny kwadrat, który zasłaniałby całą strone. Mozna bylo by usunac go wpisując cos do konsoli. Da sie to zrobic w samym html czy potrzeba css?
3
komentarz 4 stycznia 2017 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)

Chciałbym dać na strone wielki, czarny kwadrat,

Zbadaj element -> Usuń węzeł -> brak czarnego kwadratu.

Raczej PHP-a bym tutaj zastosował.

komentarz 7 kwietnia 2017 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)
łatwe do shakowania llepiej ukryj tę stronę w sieci np.niech znajomi wchodzą po IP a nie za sprawą domeny

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 stycznia 2017 przez Michał628496 Pasjonat (17,340 p.)
Raczej trzeba użyć PHP i wyświetlać jeśli np. Wpiszesz dobre hasło.

Sam HTML i CSS to tylko wygląd więc na pewno tak nie zrobisz ;)
0 głosów
odpowiedź 7 kwietnia 2017 przez marcin99b Szeryf (81,480 p.)
Zależy przed kim chcesz to zabezpieczyć itp.
Większość osób pewnie nawet nie znajdzie adresu tej strony.
Praktycznie każdy z niej wyjdzie, jeśli zobaczy że nie ma tam nic ciekawego.
Szczerze mówiąc wystarczy dodać diva, albo zrobić prosty skrypt w JS ukrywający zawartość, żeby prawie że każdy odwiedzający odpuścił sobie robienie czegokolwiek na tej stronie
Jednak jeśli chcesz ją rzeczywiście "zabezpieczyć", a nie tylko zasłonić, musisz użyć php, wystarczy prosty formularz, z polem na tekst i jakimś przyciskiem. Po wpisaniu dobrego hasła pokazuje się strona. Taka strona raczej nie będzie odporna na ataki, wystarczy zwykły brute force żeby ktoś sie dostać, ale tak jak mówiłem, mało komu będzie się chciało robić coś więcej niż od razu wyjść z jakiejś randomowej stronki w internecie, na którą trafił przez przypadek.
komentarz 7 kwietnia 2017 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Następny ekspert... zakładając, że hasło jest haszowane to ci brute force na bank pomoże..
komentarz 7 kwietnia 2017 przez marcin99b Szeryf (81,480 p.)
No tak, ale patrząc po podejściu osoby pytającej nie widzę żeby coś takiego było potrzebne.
Z tego co ogarnąłem, osoba pytająca chce zrobić jakąś prostą stronkę, pewnie na darmowej domenie, do której mogą wejść tylko znajomi.
Nie potrzeba tu praktycznie żadnych zabezpieczeń, żeby obeszło się bez "włamań", bo mało komu będzie chciało się cokolwiek robić.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 194 wizyt
pytanie zadane 6 października 2016 w C i C++ przez Adecristo Początkujący (460 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 248 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2017 w PHP przez Tabaluga Początkujący (280 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 293 wizyt

92,453 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,088 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...