• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szkodliwe oprogramowanie- w czym się tworzy?

Cloud VPS
0 głosów
904 wizyt
pytanie zadane 18 maja 2015 w C i C++ przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
Witam,

od pewnego czasu tworze projekt skupiający się na szkodliwym oprogramowaniu. Szukałem informacji na ten temat w internecie, ale nie znam dobrze środowiska ludzi piszących wirusy inie widm na jakich stronach szukać.. Informacje z google są trochę przestarzałe tzn. Dowiadziałem się, że kiedyś pisano w Assemblarze, ale na innej stronie wyczytałdem, że to przeszłość i trraz pisze sie w c i c++. Możecie mi coś na ren remat powiedzieć? Inteesowało by mnie wszystko filmy, książki, fora, poradniki.

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 maja 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
wybrane 22 maja 2015 przez Else

Najlepsza

Oczywiście, że w sieci są na ten temat materiały, ale musisz szukać bardziej tzw. white hats. Zinteresuj się bug hauntingiem i reverse engeenieringiem. Mogę polecić ci na YT kanał Gynvaela Coldwinda i portal http://crackmes.de/. Dobre wirusy cały czas pisze się w asemblerze. Oczywiście można posługiwać się C, ale sam nie wystarczy.

Mam nadzieję, że rozumież konsekwencje prawne wytwarzania szkodliwego oprogramowania. Wiedz też, że tworzenie różnego rodzaju malvare nie jest popierane w szerszym środowisku i nie przybędzie ci od tego sławy i chwały. Pieniądze co prawda od tego przybędą, ale pokaźne sumki zarobisz również zwalczając wirusy i dodatkowo nie będziesz mieć problemów z prawem.

+5 głosów
odpowiedź 18 maja 2015 przez Kuba Stary wyjadacz (12,460 p.)

Ktoś chyba przeszedł na ciemną stronę mocy.

0 głosów
odpowiedź 18 maja 2015 przez Dorion300 Szeryf (90,250 p.)
Proste wirusy - Assembler.

Popularna metoda to tworzenie wirusów w kodzie Maszynowym (C/C++)  (bez .NET'u czy Java)

Tworzyć wirusy można na każdym języku programowania.
0 głosów
odpowiedź 18 maja 2015 przez Wirus Stary wyjadacz (14,000 p.)
Cześć. Też mnie interesuje mnie ten zakres więc kupiłem ksiażkę: Techniki twórców złośliwego oprogramowania. Elementarz programisty Do tego poczytałem sobie jakie są rodzaje wirusów i proste hasła google np: exploit c++ example

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 442 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 597 wizyt
pytanie zadane 2 lutego 2016 w Bezpieczeństwo, hacking przez Arbuz666 Nowicjusz (230 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 267 wizyt

93,469 zapytań

142,404 odpowiedzi

322,714 komentarzy

62,852 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...