• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ciagi znakow w Javie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
332 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2016 w Java przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
Czesc napisalem sobie taki kod w Javie i nie chce mi dzialac jak potraktowac w Javie stringa jako tablice tak jak usiluje to zrobic?

http://pastebin.com/PWVNAMfe

Z gory dzieki za pomoc

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez K0XM4N Gaduła (3,640 p.)
Hmm by wypisać każdą literę w stringu korzystasz z iteracji po indeksach jak w zwykłej tablicy. Przejrzyj sobie metody klasy String. Jest tam metoda:

charAt(int index)

 Podajesz numer indeksu i zwraca Ci wartość dla konkretnego indeksu jak dla tablicy :)
komentarz 30 grudnia 2016 przez operator Stary wyjadacz (10,920 p.)
Pamiętaj również że String to nie tablica tylko obiekt klasy.
komentarz 30 grudnia 2016 przez K0XM4N Gaduła (3,640 p.)
Pewnie, że tak. Tak samo jak tablica jest traktowana jako obiekt, nawet jeśli przechowuje typy proste.
komentarz 30 grudnia 2016 przez 0xf Dyskutant (8,180 p.)
komentarz 30 grudnia 2016 przez K0XM4N Gaduła (3,640 p.)
Wychodzisz poza rozmiar indeksów stringa.
Podajesz słowo np. drzewo, które ma długość 6ciu znaków. String indeksowane są od 0 tak jak tablice, więc masz stringa z indeksami od 0 do 5. Wstawiasz tam, długość jako 6 i odejmujesz i, któe jest zerem, co daje dalej 6. Po prostu odejmij -1 i powinno działać, albo zacznij od int i =1. Kombinuj
komentarz 30 grudnia 2016 przez operator Stary wyjadacz (10,920 p.)
JA -> "Pamiętaj również że String to nie tablica tylko obiekt klasy."

"K0XM4N Bywalec (2,170 punkty)

Pewnie, że tak. Tak samo jak tablica jest traktowana jako obiekt, nawet jeśli przechowuje typy proste."

Nie słuchasz. Nie tak samo. Do kolejnych elementów stringa nie odwołasz się jak do elementów tablicy przez [n] gdzie n to liczba naturalna.
komentarz 30 grudnia 2016 przez K0XM4N Gaduła (3,640 p.)

Nie słuchasz. Nie tak samo. Do kolejnych elementów stringa nie odwołasz się jak do elementów tablicy przez [n] gdzie n to liczba naturalna.

Chodziło mi po prostu o to, że zarówno string jak i tablica są obiektami

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 687 wizyt
pytanie zadane 27 grudnia 2016 w C i C++ przez Don Corleone Obywatel (1,210 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,798 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2016 w C i C++ przez Don Corleone Obywatel (1,210 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 678 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2019 w C i C++ przez magda_19 Gaduła (3,080 p.)

92,674 zapytań

141,576 odpowiedzi

320,045 komentarzy

62,038 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...