• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niby prosty a tak naprawde trudny [C++]

Cloud VPS
0 głosów
305 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Witam,

mam taki maly dylemat, dostalem ksiazke pod choinke, jest to Szkola Programowania C++ wydanie 6. Otworzyl ja, na chwile, zeby cos sprawdzic, no i zauwazylem, ze w ksiazce autor uzywac przestrzeni nazw a nie std::. Ale do rzeczy, chodzi mi o to, ze mam maly dylemat, bo wiem, jak uzywa sie petli, instukcji warunkowych if, i ogolnie te takie podstawy i poczatku, z tego powodu zastanawiam sie, czy powinnienem czytac cala ksiazke od poczatku, czy na przyklad zostawic te 1. tematy i isc po prostu dalej, to czego jeszcze nie wiem... Wiadomo ksiazka jest innaczej zbudowana i jest inny program czy kolejnosc niz w poradnikach/ kursach... A wiec czy lepiej przeczytac i odswiezyc to wszystko, czy isc dalej a to co juz bylo zostawic?

Dziekuje i milego dnia :)

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez Michał628496 Pasjonat (17,340 p.)
Jak , każdą książkę radził bym przeczytać ja od początku , może bedzie tam jakaś informacja przydatna potem , a jak nie to sobie odświeżysz język , jeśli już to znasz to nie zajmie Ci to długo , więc raczej warto.
komentarz 30 grudnia 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Dziekuje za odpowiedz :)
+2 głosów
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez Chess Szeryf (76,730 p.)
Warto się cofnąć i zobaczyć coś "nowego", co się widziało, ale zapomniało. Moim zdaniem przejrzyj podstawowe funkcje po "łebkach", tak zgrubsza i zacznij coś pisać, bo tylko poprzez praktykę nauczysz się najwięcej. Najlepiej by było, abyś zaczął pisać już jakiś projekt i jak napotkasz problem to go wygoogluj, a następnie dodatkowo sprawdź w książce, co tam pisze odnośnie tej konstrukcji.
komentarz 30 grudnia 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Proejkt juz jest, tylko trzeba bedzie go przepisac i udoskonalic :D

i dziekuje za odpowiedz :)

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 725 wizyt
pytanie zadane 28 stycznia 2021 w Java przez fulbi Obywatel (1,010 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 970 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez aro400 Początkujący (400 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 835 wizyt
pytanie zadane 25 lutego 2023 w C i C++ przez Kaduq Użytkownik (780 p.)

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...