• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Zamiana zdjęć i poprawienie strzałki

Object Storage Arubacloud
0 głosów
313 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2016 w HTML i CSS przez ShadoWs Bywalec (2,800 p.)

Witam mam 2 małe problemy na stronie ckpl.pl
1. Zamiana zdjęć na stronie głównej/tytułowej. Chciałbym zrobić żeby przenikały się tylko zdjęcia (a najlepiej przesuwały) a góra z barem, logiem i napisem była cały czas statyczna. Teraz jak zamienia się zdjęcie to odświeża się również góra i w pewnym momencie strona jest cała biała :/

Html:

<div id="my-progress-bar">
			<div id="my-progress"></div>
		</div>
		<div class="bg">
			<header class="header"><img class="header__logo" src="images/logo1.png" alt="Logo CKPL"/>
				<p class="header__copy">Praktyczne kursy dla Ciebie</p>
				<a href="#O-nas">
					<div class="down">
						<i class="fa fa-4x fa-angle-double-down"></i>
					</div>
				</a>
			</header>
		</div>

css:

.header {
  height: 80px;
  position: relative;
  z-index: 1;
  background-color: #fff;
}
@media(max-width:768px) {
  .header {
    height: 60px;
  }
} 
.bg {
    width: 100%;
	height: 100vh;
	min-height: calc(100vh - 70px);
	position: relative;
	background-image: url(images/bg1.jpg);
	background-position: 50% 50%;
	background-repeat: no-repeat;
	background-attachment: fixed;
	background-size: cover;
}
.header::before {
  content: '';
  position: absolute;
  top: 0;
  left: 0;
  width: 100%;
  height: 10px;
}
.header__logo {
  margin: 0 auto;
  display: block;
  position: relative;
  top: 5px;
  border-radius: 50%;
}
@media(max-width:768px) {
  .header__logo {
    width: 110px;
    height: 110px;
  }
} 
.header__copy {
  position: absolute;
  top: 20px;
  right: 20px;
  font-size: 25px;
    margin-right: auto;
    font-family: 'Philosopher', sans-serif;
}
@media(max-width:768px) {
  .header__copy {
    display: none;
  }
} 

2. Biała strzałka skacząca. Chciałbym zrobić żeby ona była tylko na stronie głównej. Teraz zjeżdża ona z całą stroną na dół 

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 30 grudnia 2016 przez pablop76 VIP (123,120 p.)
wybrane 1 stycznia 2017 przez ShadoWs
 
Najlepsza
Witam. To nie jest odświeżanie tylko przejście, animacja opacity miedzy wartościa 0 a 1. Co powoduje, że header również dostaje to w spadku:). Wyjmij header z diva bg.
komentarz 31 grudnia 2016 przez ShadoWs Bywalec (2,800 p.)
A jakiś pomysł z tą strzałką?
komentarz 31 grudnia 2016 przez pablop76 VIP (123,120 p.)

skrypt który odpowiada za przewijanie do góry można zmodyfikować tak żeby również ukrywał i pokazywał strzałkę odpowiedzialna za zjazd w dół.

<script>
        $(document).ready(function(){
     $(window).scroll(function () {
            if ($(this).scrollTop() > 50) {
                $('#back-to-top').fadeIn();
				$('.down').fadeOut();/*ukrycie strzałki*/
            } else {
                $('#back-to-top').fadeOut();
				$('.down').fadeIn();/*pokazanie strzałki*/
            }
        });
        // scroll body to 0px on click
        $('#back-to-top').click(function () {
            $('#back-to-top').tooltip('hide');
            $('body,html').animate({
                scrollTop: 0
            }, 800);
            return false;
        });
        
        $('#back-to-top').tooltip('show');

});
        </script>

 

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 482 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 345 wizyt
pytanie zadane 6 września 2017 w JavaScript przez DODO Bywalec (2,950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 824 wizyt
pytanie zadane 4 czerwca 2020 w C i C++ przez Atman Użytkownik (810 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...