Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z wydajnością mojego komputera w różnych grach. Pomijając fakt, że komputer jest nowy ponieważ ma dopiero 2 miesiące to już zdążyłem napotkać problemy. Grając w CS:GO komputer generuje 150-200 klatek na sekundę (FPS), gdzie około kilku tygodni temu wyciągałem spokojnie około 300-400 klatek na tych samych mapach i w tych samych miejscach. Próbowałem aktualizować wszystkie sterowniki, pobrałem najnowsze drivery do karty graficznej, lecz to nic nie daje. Boję się, że problem leży po stronie procesora, lecz nie wiem jak to sprawdzić i nie jestem pewien czy to na 100% procesor, dlatego zwracam się o pomoc do moich "kolegów informatyków". Jeżeli macie podobny problem lub zmagaliście się kiedyś z takim utrudnieniem to prosiłbym o wyjaśnienie sprawy ^^
Mój sprzęt :
- Płyta główna MSI H110M PRO-VD
- Pamięć HyperX Fury DDR4, 2x8GB, 2133MHz
- Procesor Intel Core i5-6600
- Karta graficzna Sapphire Radeon RX 480 Nitro+ 4GB
- Zasilacz MODECOM Volcano 750 120mm
Sterownik do karty graficznej : Radeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.1
PS. Tworząc ten temat wyjdę pewnie na osobę, która przejmuje się pierdołami, bo co to takiego 300 fpsów, a 150 przecież człowiek widzi tylko 60 klatek, lecz wydałem na ten komputer dosyć sporą sume i zalezy mi na tym aby wszystko działało poprawie i bezbłędnie.
Z góry dziękuje za pomoc