• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Eclipse i Unresolved compilation problem

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,327 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2015 w Java przez niezalogowany
zamknięte 16 maja 2015

Korzystam z Eclipse, kod działał do czasu gdy kilknąłem coś przez przypadek i Eclipse zaczęło wyrzucać błąd w kodzie, który dopiero się kompilował.

Log błędu:

Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problem: 

	at Window.main(Window.java:42)
public Window() {
		calc = new Calculator();
		
		initialize();
	}

Konkretnie wskazuje błąd przy tworzeniu nowego obiektu Calculator, ddatkowo Eclipse sprawia wrażenie jakbby tej klasy nie widziało i można przeczytać:

"Calculator cannot be resolved to a type"

komentarz zamknięcia: Sukces

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 16 maja 2015 przez dawidu00 Obywatel (1,010 p.)
A spróbuj Calculator calc = new Calculator();
komentarz 16 maja 2015 przez niezalogowany

Dalej: "Calculator cannot be resolved to a type". Błąd teraz jest wskazywany bezpośrednio na linii: public static void main(String[] args) {, czyli przed: Calculator calc = new Calculator();    

komentarz 16 maja 2015 przez dawidu00 Obywatel (1,010 p.)
to mnie trochę dziwi :

public Window() {

}

nie powino być :

public void Window(){

}
0 głosów
odpowiedź 16 maja 2015 przez Tomasz90 Nałogowiec (25,140 p.)
Ta klase Calculator masz zaimportowaną w tym pliku co jej używasz? Obie klasy w tych samych pakietach czy różnych no i jaki specyfikator ma klasa Calculator. A i jeszcze skoro kodu nie ruszales a coś przestało działać to spróbuj dać clean na projekcie.
komentarz 16 maja 2015 przez niezalogowany
Okazało się że Eclipse usunął ją z projektu i przestał akceptować klasę o tej nazwie, nawet przy dodaniu jej od nowa. Pomogła zmiana nazwy klasy

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 585 wizyt
pytanie zadane 14 października 2018 w Java przez MarcinZielony Użytkownik (710 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 205 wizyt
pytanie zadane 12 września 2018 w Java przez noname3 Obywatel (1,180 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 142 wizyt
pytanie zadane 3 marca 2018 w Java przez Przemodzida Nowicjusz (210 p.)

92,551 zapytań

141,393 odpowiedzi

319,523 komentarzy

61,936 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...