• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z kodem PHP

Object Storage Arubacloud
–1 głos
300 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2016 w PHP przez niezalogowany

Witam, mam problem z kodem PHP , który wykorzystuje MySQL

Linki dla Pawla: 

<?php

	session_start();
	
	if (!isset($_SESSION['zalogowany']))
	{
		header('Location: index.php');
		exit();
	}
	
   require_once "connect.php";

   $polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
$t = 'pawel';
$rezultat = @$polaczenie->query(sprintf("SELECT * FROM porn WHERE t='$t')"));
$ilu_userow = $rezultat->num_rows;
for($i=1; $i<=$ilu_userow; $i++)
{
$rezultat = @$polaczenie->query("SELECT * FROM porn WHERE id='$i')");
$wiersz = $rezultat->fetch_assoc();
$d = $wiersz['link'];
echo '$d';
echo '<br><br>';
}


?>

Nie wywala błędu, tylko po prostu nie wyświetla.

2 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
SELECT * FROM porn?  Co to za baza danych? Zbroisz się na projekt PISu z zablokowaniem pornografii? :) Masz wstawioną małpkę która tłumi błędy, wywal ją.
komentarz 6 grudnia 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Luknij na linię pierwszą:

Linki dla Pawla:

Z tego Pawła musi być niezły huncwot... 

komentarz 6 grudnia 2016 przez niezalogowany

No wiem, że są tabelą... No ale zlecenie to zlecenie ;)

komentarz 6 grudnia 2016 przez niezalogowany

Po usunięciu małpki nie pokazuje niczego... tylko taka dziwna strzałka:

 A baza nie jest pusta ;(

komentarz 6 grudnia 2016 przez niezalogowany

A i jeszcze pogrzebałem i do czegoś doszedłem, natomiast teraz mam błąd który mnie powala:

komentarz 6 grudnia 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
edycja 6 grudnia 2016 przez hoktaur

tak to jest jak się używa fetch_assoc() na zerowym wyniku z zapytania mysql, przerób sobie to według poniższego przykładu

$sql = "SELECT id, firstname, lastname FROM MyGuests";
$result = $conn->query($sql);

if ($result->num_rows > 0) {
    // output data of each row
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        echo "id: " . $row["id"]. " - Name: " . $row["firstname"]. " " . $row["lastname"]. "<br>";
    }
} else {
    echo "0 results";
}

 

 

1
komentarz 7 grudnia 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
i ty bierzesz zlecenia  ? ... jezuu potem się dziwią, że php-owcy nie potrafią kodzić.
komentarz 7 grudnia 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)

Boshi, mam wrażenie, że wymieniony wyżej Paweł jest kumplem z klasy. Jeśli nie... Cóż... Skąd Ty takie zlecenia bierzesz? laugh

komentarz 7 grudnia 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
To na pewno jest Tomasz Chadan z jbzd.pl. Nie każdy bohater nosi pelerynę... :D
komentarz 7 grudnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Co?! Taki kod jako zlecenie? Jaja sobie robisz?

Bierzesz kodzik od zelenta i co? To wszystko?

Jeśli ktoś ma namiary do zleceniodawcy to proszę go tu ściągnąć.
0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)

coś ci brakuje w tym sprintf porównaj z poniższym przykładem:

$number = 9;
$str = "Beijing";
$txt = sprintf("There are %u million bicycles in %s.",$number,$str);

swoja drogą ja bym to zrobił dla mnie bardziej po ludzku

$txt = "There are" . $number . "million bicycles in " . $str ;

 

komentarz 7 grudnia 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)
jak tam odpowiedz wystarczająca??? poradziłeś sobie???
komentarz 7 grudnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
$txt = "There are {$number} million bicycles in {$str}";

 

komentarz 7 grudnia 2016 przez hoktaur Pasjonat (22,250 p.)

Taki zapis to mi smarty zalatuje cheeky ale jeżeli działa thx zaś się coś nauczyłem...

komentarz 7 grudnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Sugeruje na nowo przeczytać manual i changelog a się jeszcze typowania nauczysz ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 250 wizyt
pytanie zadane 28 października 2017 w PHP przez mikoh81 Obywatel (1,260 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 455 wizyt
pytanie zadane 18 października 2017 w PHP przez Raciawelli Użytkownik (620 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 249 wizyt
pytanie zadane 25 czerwca 2017 w PHP przez Paweł123 Nałogowiec (33,500 p.)

92,536 zapytań

141,377 odpowiedzi

319,455 komentarzy

61,922 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...