• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Bulider C++ Problem z wczytaniem wszystkich znaków do Label

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
136 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2016 w C i C++ przez Szejk Obywatel (1,510 p.)
edycja 6 grudnia 2016 przez Szejk

Witam zaczynam zabawę z Buliderem c++ Lecz chce by w Label1 wyświetlał się napis wraz z zawartością tablicy.. Nie mam pojęcia dlaczego wynikiem jest tylko "e tego" może mi ktoś to wyjaśnić pomóc mi z tym 

 

Lub jak zrobić by po wpisaniu tekstu do Label1

Label1 -> Caption = "raz"

wpisać drugi tekst

Label1 -> Caption = "dwa"

nie kasując tego pierwszego ???

Pozdrawiam

 

//---------------------------------------------------------------------------

#include <vcl.h>
#pragma hdrstop

#include "Projekt.h"



//---------------------------------------------------------------------------
#pragma package(smart_init)
#pragma resource "*.dfm"
TForm1 *Form1;
  AnsiString tekst_ele;
  int elem, liczby;
  int tab[100];


//---------------------------------------------------------------------------
__fastcall TForm1::TForm1(TComponent* Owner)
        : TForm(Owner){
}
//---------------------------------------------------------------------------


void __fastcall TForm1::Button2Click(TObject *Sender)
{

    tekst_ele=elementy -> Text ;

   Label2 -> Caption =tekst_ele;
        tekst_ele=StrToInt(elem) ;
                 for (int i=0;i<=elem;i++) {
                      tab[i]=5; }

        for (int i=0;i<=elem;i++) {
                Label1 -> Caption = "tak ze tego\n" + tab[i] ; /// ?????
}                                }
//---------------------------------------------------------------------------

 

 

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2016 przez Przemek Gaduła (3,600 p.)
wybrane 8 grudnia 2016 przez Szejk
 
Najlepsza
Zastanów się co robi operator przypisania

jeśli masz int a i piszesz a = 1 a potem a = 3 to a będzie równe 3 czyli wartości jaka ostatnio przypisałeś.

Pomyśl co zrobić, żeby w pętli for(int i = 1; i <=10; i++) policzyć sumę wszystkich wartości jakie przyjmuje i (czyli 1 + 2 + 3 + ... + 10)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 432 wizyt
pytanie zadane 4 marca 2017 w C i C++ przez Patryk Rafał Bywalec (2,700 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 10 grudnia 2016 w C i C++ przez kamiloo Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 153 wizyt

92,843 zapytań

141,782 odpowiedzi

320,858 komentarzy

62,174 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...