• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zrobić tabele (Ligi Piłkarskiej) ?Jak ją zrealizować?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,548 wizyt
pytanie zadane 5 grudnia 2016 w C i C++ przez konrad99 Gaduła (4,090 p.)
Jak zrobić tabele (Ligi Piłkarskiej) ?Jak ją zrealizować?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 grudnia 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Ty piszesz program i wymyślasz algorytm, czy my mamy zrobić to za Ciebie? smiley

komentarz 5 grudnia 2016 przez konrad99 Gaduła (4,090 p.)
Chodzi mi oto że wpadłem na pomysł mapy ale czy da się posortować ją według 2 elementu.
komentarz 5 grudnia 2016 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)
Ech, słyszałeś o czymś takim jak dokumentacja?

Radzę zaglądać tutaj, jak masz z czymś problem: http://en.cppreference.com/

Proszę, przeczytaj sobie o std::sort: http://en.cppreference.com/w/cpp/algorithm/sort i spójrz na przykład.

A następnym razem nie zadawaj drugiego pytania do tego samego, tylko poczekaj aż Ci ktoś odpowie.
komentarz 5 grudnia 2016 przez Pajdas Mądrala (5,930 p.)
Twój problem nie jest dostatecznie opisany.

1. Skąd będą pobierane dane.
2. Według czego będzie się tę tabelę sortować.
3. Jakie ma mieć możliwości ta tabela.
4. Program chcesz zrealizować obiektowo czy proceduralnie.
0 głosów
odpowiedź 5 grudnia 2016 przez MichuDev Pasjonat (20,300 p.)
Określasz co ma mieć każda z drużyn (ilość strzelonych goli, wygrane mecze, przegrane mecze i inne statystyki ligowe). Tworzysz tabelę z danymi. Możesz je wpisać ręcznie do bazy danych lub zwykłego pliku lub je zaimportować ze źródła. Następnie realizujesz wyświetlanie tych danych, filtrowanie itp.

Na forum nie można podawać gotowców więc dałem ci takie dość abstrakcyjne rozwiązanie.

Podobne pytania

+3 głosów
1 odpowiedź 303 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,580 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2019 w C i C++ przez baromeister Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 172 wizyt

92,570 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,958 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...