"Czy uważacie że taki projekt mógłby zdobyć popularność" - taki nie, przynajmniej ja dawno nie korzystałem z komunikatora kiedy jest Skype, albo Facebook, a w szczególności podział na województwa nie ma senu (od tego jest Tinder).
"jakie jeszcze funkcjonalności można by było do tego dodać ?" - to jest twój pomysł i ewentualne pieniądze będziesz dostawać ty, więc i ty (oraz twój zespół) powinieneś pracować nad możliwościami strony.
Stwórz projekt a potem usiądź, zastanów się i zacznij pisać.
Poza tym, ten post nie powinien być w PHP, Symfony, Zend, ponieważ nie odnosi się do tych języków w żaden sposób.
Ogólnie temat nie ma sensu, ponieważ jeżeli widzisz w tym potencjał to powinieneś stworzyć taką stronę, zareklamować się i sprawdzić czy się przyjmie. Może nie wyszedłbyś na minus. Nie pokazałeś nam nawet projektu strony, interfejsu, a sama wizja jest opisana bardzo oszczędnie.
Ja osobiście sądzę, że jakiś fajny komunikator GŁOSOWY, darmowy, którego NIEKTÓRE opcje będą płatne, ma już TROCHĘ większe szanse na "SUKCES".
Pomysł to jest w dzisiejszych czasach większa wartość niż kiedykolwiek wcześniej, więc nie sprzedawaj go w formie pytania na forum.