• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Praca Front End Developer

+1 głos
689 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2016 w HTML i CSS przez Sonys1234 Nowicjusz (130 p.)
Witam, odbyłem w tym roku 2 staże jako Front End. Na pierwszym nauczyłem się  html,css,sass,bootstrap podstawy js i jquery, przy czym dodam że jestem bardzo zadowolony z tego co wyniosłem w przeciągu 3 miesięcy. A na drugim nauczyłem się przez całe 2 miesiące jedynie podstaw gita, obsługę gulpa i podszlifowałem css. Z tego drugiego nie jestem zadowolony, bo miał trwać 3 miesiące + firma posiadała własny CMS, więc niestety mało wiedzy wyniosłem i nie zatrudnili mnie z powodu kilku pomyłek. Przy czym dodam, że za oba staże dostawałem jedynie 600 zł/mies. Nie wiem co teraz zrobić, czy iść na trzeci staż, czy bardziej starać się o umowę o pracę ? Nawet nie wiem jaką kwotę mógłbym sobie za te umiejętności policzyć ?
1
komentarz 27 listopada 2016 przez ScriptyChris Mędrzec (190,170 p.)
IMO zrób parę projektów, które umieścisz w swoim portofolio. W ten sposób w CV będziesz mieć nie tylko wpisane doświadczenie ze staży, ale i realne projekty, które lepiej zobrazują Twoje umiejętności i zdobyte doświadczenie. Wyślij takie CV (najlepiej z linkami do portfolio na GitHub) do kilku-kilkunastu firm i czekaj na odzew.

Dopóki nie pokażesz kodu, czyli jakichś konkretnych projektów stron/aplikacji, to tak na słowo trudno stwierdzić co umiesz, no i nie masz na to przysłowiowych dowodów. Gdy zrobisz portfolio, będzie widać jak i co potrafisz napisać.
komentarz 27 listopada 2016 przez morlok8 Użytkownik (790 p.)
Wykonaj czynności o których mówi Krzycho92 i staraj się o prace dla Juniora. Tylko wykaż się swoją wartością nie tylko 5 miesiącami doświadczenia w CV, a realnymi projektami które zrealizowałeś.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

–1 głos
2 odpowiedzi 2,588 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 1,743 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,428 wizyt
pytanie zadane 11 sierpnia 2017 w JavaScript przez Rayden Użytkownik (610 p.)

93,778 zapytań

142,737 odpowiedzi

323,390 komentarzy

63,382 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...