• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Video kurs administracji Linux-em

Cloud VPS
0 głosów
883 wizyt
pytanie zadane 23 listopada 2016 w Systemy operacyjne, programy przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
Witam serdecznie,

Mój chrześnik strasznie napalił się na Linuxa. Na mikołaja chciałem mu zakupić video kurs administracji Linux-em. W pakiecie są 3 kursy. Zastanawiam się tylko na jakiej platformie mu to zakupić? strefakursow czy eduweb? Patrząc na opis kursów lepszym wyborem wydaje się eduweb. Miał ktoś styczność i może mi pomóc w odpowiednim wyborze? Taki pakiet kosztuje niecałe 200 zł. W strefiekursow dodają jakiś certyfikat w wersji papierowej, a to dla młodego człowieka jest już coś. Z góry dziękuje za odpowiedź.

6 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 25 listopada 2016 przez Bantu Nałogowiec (34,250 p.)
wybrane 30 grudnia 2016 przez Vickul

Najlepsza
Ja bym wybrał kurs na strefiekursów, bo dzisiaj jest tam w miarę fajna promocja i to w sumie tyle w temacie. No i plusem może być to, że już można dostać jakiś tam certyfikat, który w sumie nic nie daje ale jednak.
Po za tym nie ważne z jakich źródeł będzie na początek czerpał, bo i tak z czasem sam się rozwinie, a na początek dobre jest cokolwiek co da mu jakiś start w temacie.
0 głosów
odpowiedź 23 listopada 2016 przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
Nikt nie korzystał z takich video kursów?
0 głosów
odpowiedź 24 listopada 2016 przez jakub.kaliszewski Obywatel (1,200 p.)
Myślę,że na początek wystarczy i pieniądze w portfelu zostają ;-)
https://www.youtube.com/channel/UCRMHBbrsyfQEkcXAs7Vr5dg/playlists
0 głosów
odpowiedź 25 listopada 2016 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
Są różne tanie ebooki o Linux, blogi, portale i vimeo czy yt. Akurat o Linuksie jest masa informacji w internecie.

https://www.youtube.com/user/TheRibalinux/videos
0 głosów
odpowiedź 25 listopada 2016 przez Kuelo Początkujący (410 p.)
Jeżeli bardzo chcesz zainwestować pieniądze to wydaje mi się że. lepiej te 200 zł zainwestować w VPS na rok, A kursy tak jak koledzy mówią z YT.
0 głosów
odpowiedź 25 listopada 2016 przez Vickul Stary wyjadacz (12,850 p.)
Dziękuje Panowie za odpowiedzi. Wiem , że jest mnóstwo darmowych świetnych materiałów ,ale to jak pisałem nie chodzi o mnie. Poszedłem za radą Bantu i kupiłem kurs na strefakursów. Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 267 wizyt
pytanie zadane 15 lutego 2018 w Egzaminy zawodowe przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 161 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 277 wizyt

93,487 zapytań

142,420 odpowiedzi

322,772 komentarzy

62,903 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...