• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Matematyka - jak rozplanować sobię naukę?

Cloud VPS
0 głosów
1,589 wizyt
pytanie zadane 20 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez tiesto.ulic Obywatel (1,010 p.)
Witajcie!

Matura zbliża się wielkimi krokami, a królowa nauk sama się nie okiełzna. Przejrzałem parę tematów dotyczących przygotowania pod maturę. Zdecydowałem, że matemaks, zbiór zadań i zestawów maturalnych Teraz Matura oraz książki pana Kiełbasy będą moimi towarzyszami.

Materiały są, teraz pytanie jak skutecznie rozplanować sobie naukę? Jakby nie patrzeć, jest trochę działów do opanowania, a wiedzę trzeba w jakiś sposób utrwalać. Jak wyglądało wasze przygotowywanie się pod maturę rozszerzoną z matematyki?

Pozdrawiam!

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 20 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Codziennie kilkanaście zadań z danego działu i tak dzial po dziale... z 15% w marcu 80 % na właściwej..
0 głosów
odpowiedź 24 listopada 2016 przez wonsAty Użytkownik (520 p.)

Przede wszystkim po kolei. Dla mnie najlepszą strategią jest przerabianie każdego działu od A do Z, a potem powtórka. Lubię też zaglądać na przydatne strony na przykład z zadaniami żeby się sprawdzić. Tutaj znalazłem coś takiego http://www.kierunekrozwoju.pl/pl/blog/trygonometria-czesc-1-powtorka-do-matury-z-matematyki , darmowe zadania wraz z odpowiedziami. Poza tym tak jak wspomniałeś, dla mnie bardzo pomocne okazały się zestawy z ubiegłych lat. 

0 głosów
odpowiedź 24 listopada 2016 przez Tom_Ja Dyskutant (7,970 p.)
Podziel na kolejne miesiące cały materiał. Potem z miesięcy podziel na tygodnie. Oszacuj ilość nauki w każdym z nich (z dużym buforem bezpieczeństwa). Potem zaplanuj jakieś nagrody dla siebie, za ich osiągnięcie (naprawdę!).

I do dzieła! ;)

Podobne pytania

–2 głosów
1 odpowiedź 1,031 wizyt
+2 głosów
2 odpowiedzi 9,989 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Siusiakov Użytkownik (660 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,142 wizyt
pytanie zadane 22 września 2017 w C i C++ przez Jakub 0 Pasjonat (23,120 p.)

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,833 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...