• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dzienniki Programistów - nowy dział na forum [ankieta]

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
293 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez demmi Bywalec (2,990 p.)
Witam. Mam pytanie do naszej społeczności. Na niektórych forach, co prawda o innej tematyce (sportowej) ludzie zakładają Dzienniki Treningowe w celu monitorowania swoich postępów. Pomaga im to w systematyczności i umożliwia innym ocenę ich działań. Czy byłaby możliwość założyć taki odpowiednik tutaj. Chodzi oczywiście o Dziennik Programisty, a jeszcze lepiej - aby powstał taki dział? W takim dzienniku wiadomo chyba co by się znajdowało, ale na wszelki wypadek napiszę, jakby ktoś nie wiedział.
Na początku trochę informacji o sobie, zainteresowania, wiek i co najważniejsze cele. Później plan jak to osiągnąć, no a później codzienne (chociaż wcale niekoniecznie, niektórzy nie mają aż tyle czasu na naukę), regularne wpisy z datą, oraz co przepracowałem danego dnia. I co jakiś czas fajnie by było jakiś projekt do oceny przez innych.
Dodaję ankietę, jestem ciekaw co o tym sądzicie.
Możliwe odpowiedzi:
Tak, powinno powstać coś w ten desń (19 głosów, 61%)
Nie, moim zdaniem zbędne (12 głosów, 39%)

4 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 16 listopada 2016 przez lnkoc Stary wyjadacz (13,960 p.)
Można prowadzić bloga z własnymi dokonaniami. A link podać na stronie użytkownika forum.
+2 głosów
odpowiedź 16 listopada 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Przypadkiem nie jest tym GitHub? Dodać do projektu Trello, Toggle i voilà.

Poza tym... Ciekaw jestem na ile byłoby możliwe/łatwe zaimplementowania takowej funkcjonalności aby nie drażniła się z Q2A.

Niby prosta funkcjonalność CMS, acz...
0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2016 przez Bantu Nałogowiec (34,170 p.)
Co do tego mam dość mieszane uczucia z jednej strony to niby fajne, ale z drugiej zawsze możesz założyć własnego bloga i tam pisać o czym tylko masz ochotę, a tego bloga możesz podlinkować tutaj na forum.
Możesz także rozpocząć swój jakiś projekt i napisać o nim temat na forum, a użytkownicy pewnie dość chętnie będą śledzić postęp prac o ile będzie on dość ciekawy i będzie dotyczył fajnej tematyki, albo technologii.
W każdym razie gdyby tutaj był odpowiedni dział gdzie każdy może coś o sobie napisać i wstawiać tam linki do swoich "wypocin" to też zły pomysł niby nie jest.
0 głosów
odpowiedź 16 listopada 2016 przez Boshi VIP (100,240 p.)
Nie ma sensu.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 291 wizyt
pytanie zadane 11 marca 2022 w Offtop przez endruss Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 216 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 488 wizyt

93,104 zapytań

142,080 odpowiedzi

321,591 komentarzy

62,446 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...