• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy nie za dużo ???

0 głosów
675 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez loczekstyle Bywalec (2,320 p.)
Lubię webmasterig i web design.

Postanowiłem po obejrzeniu Slight Edgu że muszę codziennie ćwiczyć te języki i grafikę.

Postanowiłem sobie że codziennie będę: 1h PHOTOSHOP, 30m HTML/CSS, 30m JavaScript i 30m C++.

Jednak po próbie trochę mnie to przerosło. Czy to za dużo waszym zdaniem jak na jeden dzien????

6 odpowiedzi

+4 głosów
odpowiedź 11 maja 2015 przez Robert Saternus Stary wyjadacz (12,180 p.)
wybrane 11 maja 2015 przez loczekstyle

Najlepsza

Twórz twórz i jeszcze raz twórz swoje własne projekty. Nie ważne czy spędzisz jednego dnia 3 godziny na photoshopie. Potem 4 dni na kodowaniu w html i css a na końcu upiększaniu w kod JS. Rób własne projekty a nie czytaj książek i nie przepisuj bezmyślnie kodu. Dopiero jak czegoś nie będziesz umiał zrobić to poszukaj rozwiązania. To jest moim zdaniem najlepsza, najszybsza i najbardziej przyjemna forma nauki bo od razu widzisz efekty i możesz czymś się „namacalnym ” pochwalić.

+1 głos
odpowiedź 16 maja 2015 przez szonek Użytkownik (910 p.)
Nie ma sensu ustalać sobie ram czasowych. Przypuścmy sytuację, że jesteś w "transie". Piszesz kod i podobasz Ci się to co robisz, przestaniesz bo minał Ci limit czasowy i pójdziesz na PS? Rób to co Ci akurat w duszy gra, nie zmuszaj się. pozdro
0 głosów
odpowiedź 11 maja 2015 przez WojciechJot Gaduła (3,410 p.)
PS'a skrócic do 30 minut i testuj
komentarz 11 maja 2015 przez toaspzoo Dyskutant (8,300 p.)
Albo 29 minut. Będzie bezpieczniej.

A tak serio – ucz się jak uważasz. Uważam ze zadawanie takich pytań, by tylko je zadać mija się z celem, ponieważ Ty znasz siebie najlepiej i potrafisz dostosować odpowiednie porcje czasu na dane zadania / ćwiczenia.

Jeśli "na próbę" Cię przerosło, to skróć czasy, albo zrób sobie pauzę od nauki i poczekaj aż chęć wróci.
0 głosów
odpowiedź 11 maja 2015 przez fckueve Dyskutant (9,470 p.)
Zależy ile masz dostępnego czasu i czy nie masz jeszcze jekiegoś innego hobby...

Poza tym nie wydaje mi się żeby trzeba było poświęcać aż 30 min na HTML'a... nawet w przypadku HTML5.
0 głosów
odpowiedź 11 maja 2015 przez hit02 Nałogowiec (33,970 p.)
Nie narzucaj sobie ram czasowych, bo na dobre to twojej nauce nie wyjdzie. Jeśli lubisz się zajmować tymi rzeczami, to codziennie spędź nad jedną, a nie nad wszystkimi trochę czasu. Jeśli będziesz miał ochotę robić stronę internetową, to zajmuj się webem, a jeśli akurat będziesz wolał coś robić w photoshopie, to proszę bardzo.

Gdy nie będziesz miał na nic takiego ochoty, to możesz poszukać w sieci ciekawych konferencji i artykułów na te tematy.

Jeśli będziesz się do tego zmuszał, to zabraknie ci ochoty do nauki.
komentarz 11 maja 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
Ramy czasowe nie oznaczają przymuszania się do czegokolwiek, Ty sam dobrowolnie je ustalasz. Albo chcesz coś robić i chcesz mieć jasny plan działania albo nie :)
–1 głos
odpowiedź 11 maja 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
http://screenshooter.net/102518287/yjchxnx

Do wszystkiego trzeba dochodzić stopniowo, nie naraz. Na twoim miejscu uciąłbym photoshopa do 30 minut i zobaczył jak to się sprawdzi. Ale pamiętaj, to też kwestia przyzwyczajenia, tydzień będziesz się męczył a potem się przełamiesz :) Powodzenia.
komentarz 11 maja 2015 przez Robert Saternus Stary wyjadacz (12,180 p.)
3h + 30min napingu Ci wystarczają?
komentarz 11 maja 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
3:30 - 4:30, ten godzinny blok od 5 do 6 nie zawsze występuje :) Nie chce żeby mnie ktoś źle zrozumiał, nie proponuje autorowi tego harmonogramu, sam zaczynałem od około godziny dziennie :)

Podobne pytania

+1 głos
3 odpowiedzi 1,949 wizyt
pytanie zadane 15 września 2018 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Eliro Stary wyjadacz (12,160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 353 wizyt

93,776 zapytań

142,736 odpowiedzi

323,388 komentarzy

63,381 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...