• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy praca w firmach programistycznych jest źle zorganizowana?

0 głosów
379 wizyt
pytanie zadane 8 listopada 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Zero Dyskutant (8,210 p.)
Witajcie Ogladałem przed chwilą https://www.youtube.com/watch?v=jleYPt47_ts Jakie są wasze doświadczenia? Niecierpię robienia czegoś szybko i po łebkach.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 8 listopada 2016 przez QizmoPL Stary wyjadacz (11,440 p.)
Nie poprostu, umawiasz sie z klientem na 10 listopda masz przypuśćmy zrobić x i y, klient przychodzi 9 i mówi że chce jeszcze z, y i w, ale  ty nie masz czasu na żeby to zrobić więc lecisz po łebkach
1
komentarz 9 listopada 2016 przez CzikaCarry Szeryf (75,340 p.)
Dlatego zawsze lepiej mieć wszystko na piśmie :)
0 głosów
odpowiedź 9 listopada 2016 przez draghan VIP (106,230 p.)
Nie mam aż dwudziestu minut wolnych, żeby obejrzeć materiał, ale dorzucę trzy grosze do tematu.

Programiści z firmy, w której pracuję, też narzekają na brak czasu do doszlifowania kodu. Myślę, że narzucona im metodyka Scrum ma tutaj duży wpływ, jednak głównym czynnikiem zawsze są pieniądze - kadra zarządzająca chce mieć gotowy produkt w jak najkrótszym czasie.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 1,336 wizyt
+6 głosów
6 odpowiedzi 4,360 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Legion616 Początkujący (280 p.)
+2 głosów
1 odpowiedź 465 wizyt

93,605 zapytań

142,529 odpowiedzi

322,999 komentarzy

63,093 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...