• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows server + sql konfiguracja oraz materiały do nauki w domu.

0 głosów
782 wizyt
pytanie zadane 6 listopada 2016 w Sieci komputerowe, internet przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
Szybkie pytanie. Dostałem prace muszę szybko przyswoić wiedzę z sieci, w sumie to musze postawić w domu małe laboratorium gdzie będę mógł sobie testować (windows server 2012r2, + sql server + dwa komputery klienckie). Mam modem, 2 routery, 2 kompy i lapka. Żaden komputer nie ma dwóch kart sieciowych. Nie będę pracował jako admin, tylko będę na razie pisał skrypty w sql i pomagał na helpdesku. Potrzebne mi są materiały jak skonfigurować routery, modem tak abym mógł przyłączać komputery do domeny i nimi zarządzać. SQL znam, ale nigdy nie miałem styczności z SQL Serverem. Chcę być programistą, ale skoro proponują mi taką prace, to chyba lepiej taka  związana z IT, niż ta którą mam obecnie, zupełnie nie związana z informatyką.

Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny. Musze to ogarnąć do 1 grudnia inaczej będzie kompromitacja, że nie umiem tymi adresami ip się posługiwać i konfigurować urządzeń w sieci. W sumie to potrzebuję najbardziej materiałów jak skonfigurować routery, switche, karty sieciowe, aby to działało w sieci. Jakoś prędzej nie miałem z tym styczności i teraz jest problem.
komentarz 14 listopada 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

ale skoro proponują mi taką prace, to chyba lepiej taka  związana z IT, niż ta którą mam obecnie, zupełnie nie związana z informatyką.

Lepiej taka na której się znasz...

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 14 listopada 2016 przez nanok Obywatel (1,020 p.)
Cześć,

Ja bym na Twoim miejscu poogladal kanal pasjainformatyki na YT np.: https://www.youtube.com/watch?v=WxH9YNAfAao

PZDR
komentarz 18 listopada 2016 przez winiardesign Gaduła (3,930 p.)
Dzięki za pomoc, ale aż tak źle to nie jest.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 502 wizyt
pytanie zadane 6 października 2016 w Sieci komputerowe, internet przez hiper007 Stary wyjadacz (11,270 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 560 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 302 wizyt
pytanie zadane 13 stycznia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez Alb3rc1u Nowicjusz (140 p.)

93,426 zapytań

142,421 odpowiedzi

322,647 komentarzy

62,787 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...