• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

VPN do konkretnej sieci - instalacja

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
354 wizyt
pytanie zadane 4 listopada 2016 w Systemy operacyjne, programy przez the_krecik Nowicjusz (170 p.)

Cześć. Chcę skonfigurować połączenie pomiędzy moim komputerem a siecią na mojej uczelni. Instrukcja wygląda tak:

Wszystko byłoby w porządku gdyby po instalacji programu OPEN VPN nie wyskakiwał taki oto komunikat

Mam windowsa 10 jeśli to jeszcze w czymś może pomóc. Macie jakieś rady, co mam zrobić z tym problemem ? Komputery nie są totalnie moją dobrą stroną, więc i to mnie przerasta.

Pozdrawiam

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 listopada 2016 przez Kamil1993 Początkujący (280 p.)
Sprawdź jaki masz system (32 czy 64bit)

Zainstaluj OpenVPN na C:

Paczkę z kluczami i configiem wypakuj w folderze config ale tak żeby w configu były same pliki bez folderów.

w folderze bin znajdź .exe , kliknij prawym i znajdź opcję "Uruchom jako administrator"

jak masz jakieś wątpliwości to wrzuć SS, openvpn powinien śmigać bez problemu
komentarz 17 listopada 2016 przez Kamil1993 Początkujący (280 p.)
zadziałało? :D
0 głosów
odpowiedź 5 listopada 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)
A zip rozpakowałeś w wyznaczonym miejscu?

Na SS masz dokładnie napisane co powinieneś zrobić
komentarz 5 listopada 2016 przez the_krecik Nowicjusz (170 p.)
Rozpakowałem dokładnie w tamtym miejscu.
komentarz 5 listopada 2016 przez Abel Mądrala (5,140 p.)
Jeżeli uruchamiasz to jako administrator to znaczy że sam windows coś blokuje ,ale nie mam pomysłu jak to obejść . Windows 10 miałem zaledwie 3 dni potem go zamieniłem na powrót na win7 . Wydaje mi się  że to wina windowsa

Ale dlaczego w komunikacie masz "D:" , zainstalowałeś win10 obok innego systemu ?

Być może tu jest problem , program może szukać jakichś plików w innej lokalizacji

Podobne pytania

–1 głos
0 odpowiedzi 448 wizyt
pytanie zadane 10 lutego 2021 w Bezpieczeństwo, hacking przez MrMoon Użytkownik (960 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 350 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,621 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2018 w Systemy operacyjne, programy przez trebuhhh Użytkownik (740 p.)

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,578 komentarzy

62,756 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...