• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak rysować w pictureBoxie bez odświeżania? odwołanie do funkcji "paint"

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
158 wizyt
pytanie zadane 4 listopada 2016 w C i C++ przez Piotr Królak Obywatel (1,950 p.)
Cześć, chce rysować w pictureBox ale obecnie jestem na etapie że kiedy rysuje linie to po kliknięciu żeby rysować kolejna odswierzam pictureBox(zeby moc odwolac sie do zdarzenia "paint"), wtedy znika mi poprzednia linia...

Jak mogę się odwołać do zdarzenia "Paint", bez odswierzania pictureboxa, z poziomu zdarzenia "mouse_move" albo innego eventu związanego z myszką?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 4 listopada 2016 przez Jonki Dyskutant (8,180 p.)
Jak pisałem Paint`a w Java na podobnej zasadzie, to każdy element, który narysowałem dodawałem do tablicy, a potem po przerysowaniu(wyczyszczeniu ekranu) pętlą rysowałem wszystkie obiekty z tablicy.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 245 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 1,230 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 7,840 wizyt

92,962 zapytań

141,925 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...