• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed [Nieaktualna] - Promocja 2 za 1

Object Storage Arubacloud
+15 głosów
663 wizyt
pytanie zadane 30 października 2016 w Offtop przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
zamknięte 31 października 2016 przez HaKIM

Promocja dobiegła końca.

Życzę miłego czytania. wink


Hej, gdyby ktoś nie wiedział, to w serwisie Helion dostępna jest promocja dwie książki za jedną.

(Czyli gdy kupimy książkę za 72zł to druga, do ceny 72 zł, jest gratis).

Ja już skorzystałem, więc, dlaczego by się z Wami tym nie podzielić.

http://helion.pl/kategorie/promocja-2za1

Z góry przepraszam jeżeli ktoś już o owej promocji wiedział, acz, jeżeli choćby jedna osoba zaoszczędzi, to warto. :)

Promocja trwa do Poniedziałku, także nie polecam odkładać na później. :D

komentarz zamknięcia: Promocja zakończona.
komentarz 30 października 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)
Faktycznie całkiem ciekawa promocja, pozwolę sobie przypiąć ten temat na głównej, może ktoś zauważy i jak napisałeś zaoszczędzi trochę pieniążków na zakupach ;)
5
komentarz 30 października 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
W promocjach jest też pokazana książka Comandeera, helion w końcu poszedł po rozum do głowy i promują książki trzymające poziom i pisane przez zawodowych programistów.

Jeśli ktoś chce coś więcej z JS, to można się skusić ;)
1
komentarz 30 października 2016 przez ribeiro Stary wyjadacz (11,440 p.)
Aż się zacząłem zastanawiać który autor książki o programowaniu na helionie nie jest zawodowym programistą:)
komentarz 30 października 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Chciałbym skorzystać z tej promocji i kupić książkę Comandeera oraz jeszcze jedną o JS. Ktoś jest w stanie jakąś polecić?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 30 października 2016 przez neWWbie Początkujący (410 p.)
Korzystając z okazji, polecicie jakieś książki ,,Must read" dla każdego programisty?
komentarz 30 października 2016 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Czysty kod
komentarz 30 października 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
edycja 30 października 2016 przez HaKIM

Wyżej wymieniony czysty kod:

http://helion.pl/ksiazki/czysty-kod-podrecznik-dobrego-programisty-robert-c-martin,czykov.htm

Tylko ta Java... angry 

(Głównie chodzi o moje uprzedzenia co do jej składni).

Mistrz czystego kodu:

http://helion.pl/ksiazki/mistrz-czystego-kodu-kodeks-postepowania-profesjonalnych-programistow-robert-c-martin,mckkod.htm

(Więcej teorii o wytwarzaniu kodu, niżeli kodu źródłowego - bardzo, bardzo przyjemnie się czyta).

Wzorce projektowe:

http://helion.pl/ksiazki/wzorce-projektowe-elementy-oprogramowania-obiektowego-wielokrotnego-uzytku-erich-gamma-richard-helm-ralph-johnson-john-m,wzoele.htm

Wyżej wymienione książki są uniwersalne. Możesz z ich wiedzy korzystać w jakimkolwiek języku.

Dodatkowo są perełki tylko dla wybranego języka jak Php, obiekty, wzorce, narzędzia od Matt'a Zandstra'y (Wydanie IV). Acz, ja bym poczekał na wydanie V, gdy autor doda do spisu composer, psr, php7 i wiele więcej nowości, które powstały, od ostatniego wydania.

http://helion.pl/ksiazki/php-obiekty-wzorce-narzedzia-wydanie-iv-matt-zandstra,phpob4.htm


Patrzę Twittera a tam:

To retweet myself (sorry) - the POPP edition 5 draft is done - target publication end of year.

Trza przyoszczędzić troszkę pieniążków, nie ma co! :D

https://twitter.com/getInstance_mz/status/780163014616092672

1
komentarz 30 października 2016 przez Adam Jakś Dyskutant (8,940 p.)

Nie powiedziałbym, że Czysty kod to must read.

komentarz 30 października 2016 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
edycja 30 października 2016 przez HaKIM

Żadna z książek o programowaniu to stricte must read. wink

Osobiście przez must read rozumiem:

  • Książka uniwersalna.
  • Dobrze oceniana przez piekielnie dobrych programistów.
  • Aktualna/Ponadczasowa (Przynajmniej większa część).

(Czym innym traktuję książki must read pod dany język).

W moim odczuciu te tytuły takowe są.

Napisz, proszę, dlaczego odradzasz nie zalecasz jej wszelkiej maści programistom?

0 głosów
odpowiedź 30 października 2016 przez mistrzuniu1 Użytkownik (600 p.)
A co polecalibyście w bardziej zaawansowanym C++? Chodzi mi o to, żeby przykłady były "na poziomie", a nie tylko trywialne. Mógłby ktoś doradzić coś na temat technologii webowych.
komentarz 30 października 2016 przez unknown Nałogowiec (39,560 p.)
Zależy jak bardzo jesteś zaawansowany w C++

Podobne pytania

+29 głosów
4 odpowiedzi 903 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2017 w Offtop przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
+11 głosów
1 odpowiedź 524 wizyt
pytanie zadane 20 grudnia 2016 w Offtop przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
+4 głosów
3 odpowiedzi 495 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2018 w Offtop przez Codeboy Stary wyjadacz (12,120 p.)

92,573 zapytań

141,423 odpowiedzi

319,645 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...